Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава держави звернувся до Прем'єр-міністра з питань діяльності ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат»

27 березня 2009 - 15:00

У листі Прем'єр-міністру України Ю.Тимошенко Президент України Віктор Ющенко підкреслює, що неодноразово звертав увагу на необхідність зваженого підходу до одного з найбільших підприємств Запорізької області - ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», зокрема ініціював розгляд проекту відповідного рішення Кабінету Міністрів України.

Глава держави наголошує, що саме це зумовило прийняття Урядом розпорядження від 10 грудня 2008 року №1566-р та відновлення дії скасованого в 2005 році порядку визначення для підприємств з виробництва первинного алюмінію та титану губчастого рівня роздрібних цін на електроенергію, спожиту для технологічних потреб.

Пунктом 2 даного розпорядження доручено Національній комісії з питань регулювання електроенергетики України визначити механізм компенсації можливих втрат енергопостачальників, пов'язаних із постачанням електроенергії підприємствам з виробництва первинного алюмінію та титану губчастого за диференційованим тарифом.

«На жаль, на сьогодні це рішення Кабінету Міністрів України Національною комісією з питань регулювання електроенергетики України не виконано», - зазначає В.Ющенко.

Глава держави вважає, що така реакція Уряду на ігнорування цим органом державної влади позиції Президента України та рішення Кабінету Міністрів України призвела до соціального напруження у регіоні, що зумовлено рішенням власників зупинити роботу підприємства, яке має стратегічне значення для економіки держави, та провести масове звільнення працівників.

Ураховуючи те, що Національна комісія з питань регулювання електроенергетики України перебуває у сфері координації Кабінету Міністрів України, Президент просить Прем'єр-міністра у межах компетенції забезпечити реалізацію згаданого урядового рішення.

Про результати розгляду Президент просить поінформувати його до 30 березня ц.р.

 

За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області