Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Видатних запоріжців визначаємо разом

9 квітня 2009 - 15:02

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Миколи Фролова відбулося засідання обласної комісії з питань ліквідації символів тоталітаризму та повернення історичних назв у регіоні. Склад комісїї та положення про неї затверджені відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації.

У засіданні також взяли участь депутат обласної ради В.Цимбалюк (КПУ) та депутат Запорізької міської ради М.Ярмощук (ПР).

Одним з питань члени комісії розглянули інформацію про хід роботи щодо в изначення списку видатних осіб регіону, як можливих кандидатів у разі перейменування вулиць, площ, провулків, проспектів, парків та скверів.

Викладач Запорізького національного університету Ольга Стадніченко повідомила, що науковцями вузу реалізується проект «Славетні запоріжці».

У ньому вміщені біографії наших земляків, які досягли значних успіхів у різних сферах буття та своїми подвигами, працею на благо суспільства прославили наш край за його межами. До публікації включено персоналії осіб, які проживали і проживають на території, що нині входить до складу Запорізької області, та імена тих, хто прославився поза її межами, але є вихідцем із Запорізького краю, підтримував і підтримує тісний зв'язок зі своєю малою батьківщиною.

На даний час на сайті ЗНУ розміщена інформація про понад 2400 наших відомих земляків і ця робота триває. З інформацією на сайті http://sites.znu.edu.ua/slavetni_zp/ можна не лише ознайомитися, а й долучитися до подальшого формування переліку видатних запоріжців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни