Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нехтування правилами безпеки не повинно стати нормою нашого життя

10 квітня 2009 - 14:13

Останнім часом в Україні почастішали нещасні випадки, пов’язані з використанням газу у побуті.

З 2003 по 2008 роки в  області  сталося  44 подібних випадки. На обслуговуванні житлово-комунальних підприємств нині знаходиться 5694 житлові будинки, обладнані системами газопостачання.

Питання  функціонування газових установок у помешканнях  і розглянули учасники селекторного засідання.

- Як свідчить аналіз нещасних випадків, більшість з них сталися через нехтування правилами безпеки  при користуванні газовими установками. Тому доводиться констатувати, що роботи у цьому напрямку, як кажуть, ще непочатий край, – зазначив Олександр  Бережний, звертаючись  до присутніх в студії облдержадміністрації та на місцях.

Занепокоєння обласної виконавчої влади викликає і той факт, що суб’єкти господарювання, які мають дозвіл та ліцензії на обслуговування димових та вентиляційних каналів у багатоповерхівках, виконують цю роботу формально. Не гарантує безпеки і самовільна заміна газового обладнання самими власниками квартир.

Члени комісії ще раз нагадали керівникам територій про недопустимість нехтування вимог «Правил безпеки систем газопостачання в Україні» і необхідність провести роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання і  населенням.

До черги денної засідання увійшло  також питання щодо ліквідації пошкодження інженерних комунікацій внаслідок руйнування підземних споруд в КУ «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня». Тут нині відбувається деформація стін і руйнування даху лікувального корпусу, що унеможливлює нормальне функціонування медичного закладу.

За попередніми розрахунками збитки перевищили 3,4 млн. грн. На ліквідацію аварії знадобиться приблизно 15 млн. грн.. у тому числі  на першочергові роботи – 12. Саме цю суму обласна виконавча влада має намір просити  Уряд України виділити з державного резервного фонду, а з обласного – 250 тис. грн.

Члени комісії затвердили також план підготовки управлінських органів, спеціалізованих служб цивільного захисту до контрольної перевірки Державною інспекцією цивільного захисту та техногенної безпеки МНС України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів