Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення координаційної ради національно-культурних товариств при голові Запорізької обласної державної адміністрації

13 квітня 2009 - 13:31

У Запорізькій області є напрацьований роками ефективний механізм співпраці місцевої виконавчої влади, силових відомств та національних громад. Він дозволяє захистити, у разі потреби, кожну людину і кожну громадську організацію. Розбудова нашої н езалежної Української держави надала великий поштовх для розвитку національних меншин, у тому числі створенню обласних та місцевих осередків національно-культурних товариств. Деяким з них на сьогоднішній день уже виповнилося понад 15 років. Весь цей час вони майже безрезультатно зверталися до різних гілок влади з проханням допомогти їм у придбанні на різних умовах скромних приміщень для своєї діяльності (репетицій творчих колективів, зберігання реквізиту, зборів товариств, колективів з різних питань).

На розширеному засіданні координаційної ради національно-культурних товариств при голові обласної державної адміністрації, яке відбулося 26.03.2009, ці питання постали знову. Лише деякі з національних товариств мають пристосовані приміщення для своєї діяльності, які в свою чергу потребують ремонту та облаштування.

У цей непростий час значних суспільно-політичних перетворень в Україні та в умовах економічної кризи ми повинні пам'ятати, що м іжнаціональні відносини та державна політика щодо національних меншин в цілому була й буде одним з головних чинників існування будь-якої незалежної держави.

У зв'язку з наявністю нагальної проблеми прошу голів обласної, міських і районних рад уважно поставитися до проблем національних меншин та задовольнити їх прохання у разі звернення з цих питань.

 

Голова координаційної ради
національно-культурних товариств


О.В. Старух

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області