Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На 9-10 травня в області будуть введені додаткові протиепідемічні заходи

7 травня 2020 - 11:41

foto

Все більше звернень на обласну гарячу лінію контактного центру надходить з питанням, які карантинні заходи будуть послаблені і коли саме. Давайте ще раз розберемось.

Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 22 травня. А 11 травня буде скасована частина обмежувальних заходів. У Постанові зазначається, що у кожному регіоні відбудуться різні послаблення, в залежності від епідеміологічної ситуації. Адже є області, в яких досить високий рівень захворюваності на коронавірус.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, з 11 травня будуть відкриті для відвідувань парки, сквери, зони відпочинку. Крім того, буде дозволено працювати салонам краси, перукарням, але за певних умов, які вже розроблені і будуть представлені Міністерством охорони здоров’я України. Втім, в Україні досі діють карантинні обмеження.

Це означає, що саме зараз жителям області ще заборонено перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора, переміщатися групою більше 2-х осіб, перебувати в громадських місцях особам до 14 років без супроводу дорослих, відвідувати парки і зони відпочинку та проводити заходи, в яких бере участь більше 10-ти людей тощо. Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових або прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності.

Нагадаємо, введені додаткові обмеження стосуються і наступних вихідних з 9 по 11 травня включно.

  • громадський транспорт не працюватиме, крім годин пік з 05.00 до 10.00 та з 15.00 до 20.00 годин 9-11 травня;

  • заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові або прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

  • буде обмежено доступ громадян до прибережної зони Азовського моря та інших водоймищ;

  • суб’єкти господарювання, що надають санаторно-курортні послуги (бази відпочинку, готелі, гуртожитки, хостели тощо) будуть перевірятися мобільними групами.

До того, на автомобільних шляхах, які ведуть до узбережжя Азовського моря, працюватимуть додаткові контрольно-пропускні пости з 08.00 8 травня до 23.59 11 травня. КПП контролюють в’їзд без нагальної потреби громадян з інших районів області та регіонів держави. Зокрема, це: автошлях Т-0820 Якимівка-Кирилівка (в'їзд до села Лиманське Якимівського району зі сторони смт Якимівка) та перехрестя вулиць Курортна та Морська м. Приморськ.

Вчора, голова облдержадміністрації Віталій Туринок зустрівся з активістами та громадськістю. Очільник регіону закликав громадськість утриматися від провокацій під час свят та дотримуватися правил карантину, аби не спричинити розповсюдження захворюваності.

Важливо, статистика розповсюдження коронавірусу по області свідчить, що кількість випадків зменшилась. Приміром, за останню добу зареєстровано усього два нових випадки у жителів Запоріжжя та Запорізького району.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області