Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цифри і факти з життя запорізьких митників

24 квітня 2009 - 11:49

За підсумками роботи у першому кварталі 2009 року колектив Запорізької митниці забезпечив перерахування до Державного бюджету України понад 372 мільйони гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зменшились на 57,5 %. Це пов'язано зі скороченням виробництва на фоні світової економічної кризи усіх промислових підприємств Запорізької області, що призвело до зниження обсягів з овнішньоекономічних операцій на суму 943 тис. дол. США або на 56,4%.

З початку року зовнішньоторговельні операції постійно здійснювали 435 підприємств, серед яких ВАТ “Запоріжсталь”, ВАТ „Запоріжтрансформатор”, ЗАТ “Запорізькій автомобілебудівний завод”, ВАТ „Мотор Січ”, ВАТ “Дніпроспецсталь”, ЗАТ „Запорізький залізорудний комбінат”, ВАТ „Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат”, ВАТ “Запорізький завод феросплавів”.

Не відбулося суттєвих змін в географічному розподілі зовнішньої торгівлі у зоні діяльності митниці. Так, протягом кварталу суб`єкти, які ведуть зовнішньоекономічну діяльність, у полі зору митниці працювали зі 105 країнами світу, минулого року - зі 119.

У першому кварталі 2009 року Запорізькою митницею порушено 2 кримінальні справи про контрабанду на суму 745 тис. грн. (у першому кварталі 2008 року - 2 кримінальні справи про контрабанду на суму 11 млн. 915 тис. грн). Працівниками оперативних підрозділів виявлено та припинено 132 адміністративні правопорушення на суму 1 млн. 386 тис. грн., що на 5% більше минулорічного показника.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області