Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Авіакомпанія «Мотор Січ» потрапила у «чорний список» Європейської комісії

24 квітня 2009 - 13:13

Причини цього з'ясовували учасники наради з питан ь забезпечення потреб пасажирів у перевезеннях авіаційним транспортом за кордон , яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний за участю заступника голови обласної ради Леоніда Анісімова.

8 квітня 2009 року Європейська комісія прийняла постанову, згідно з якою авіакомпанія «Мотор Січ» увійшла до списку авіаперевізників, яким заборонено здійснювати польоти до країн Євросоюзу. Причиною послужило порушення компанією вимог безпеки польотів, які були зафіксовані у ході наземних перевірок в аеропортах Франції та Туреччини.

Разом з тим Єврокомісія підтверджує свою готовність до подальшої співпраці з українською авіаційною владою з метою вирішення порушених проблемних питань.

Як запевнив учасників наради директор авіакомпанії «Мотор Січ» Геннадій Маслов , за рік вони усунуть всі недоліки і повернуть компанії добре ім'я.

- І авіаперевізники, і державна влада повинні боротися за імідж країни, вживати заходів щодо дотримання всіх стандартів та нормативів. Крім авіакомпанії «Мотор Січ», ми готові сприяти залученню інших авіакомпаній до обслуговування авіарейсів із запорізького аеропорту, - зазначив Олександр Бережний, додавши, що для цього наш аеропорт повинен відповідати всім міжнародним нормам, мати надійний парк літаків.

Сьогодні аеропорт Запоріжжя є базовим для авіакомпаній «Мотор Січ», «Константа», УАТК, «Універсал-Авіа», заводу «Мігремонт». Також виконують регулярні або чартерні рейси через аеропорт авіакомпанії ЗАТ Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», ВАТ АК «Дніпроавіа» та інші.

За обсягами виконаних робіт знаходиться на 7 місці серед аеропортів України.

За І квартал поточного року відправлено 1366 пасажирів (776 – Україна, 390 – міжнародні рейси), що складає лише 12 % від кількості за аналогічний період минулого року.

Різке зниження вантажних та пасажироперевезень відбулося через відміну чартерних міжнародних рейсів ВАТ АК «Міжнародні авіалінії України» в Шарм-ель-Шейх, Хургаду та регулярних рейсів ВАТ АК «Мотор Січ» до Москви і країн Євросоюзу.

Питання переоснащення запорізького аеропорту знаходиться на контролі обласної державної адміністрації.

- Ми добилися від центральних органів виконавчої влади фінансування з державного бюджету реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту. Планується виділення 127 млн. грн. у поточному році на ці роботи.

Долучитись до вирішення проблем обіцяє і обласна рада, виділивши на ці роботи кошти місцевого бюджету. Адже, як аргументовано доводили на нараді туроператори, немає сумніву в тому, що витрати повернуться сторицею. Запоріжці все більше цікавляться поїздками за кордон. Але нині для цього туристичні фірми змушені використовувати авіаперевізників з інших регіонів чи користуватися послугами інших аеропортів.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби