Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі спеціалістами Держпродспоживслужби обстежено понад 150 пасік

26 травня 2020 - 14:39

foto

Спеціалістами Мелітопольської міської державної лікарні ветеринарної медицини Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в період з березня по травень проведено планові ветеринарно-санітарні обстеження пасік бджолярів м. Мелітополя з відбором матеріалу для лабораторного дослідження.

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Запорізькій області, всього було обстежено 152 зареєстровані пасіки, в яких налічується понад 3 тисячі бджолосімей. За результатами проведених обслідувань встановлено, що загалом всі бджоли на цих пасіках клінічно здорові.

Власникам надавалися рекомендації щодо профілактики інфекційних, інвазійних захворювань.

Під час проведених заходів особливу увагу фахівці Держпродспоживслужби приділили питанню  упередження отруєнь бджіл. Зокрема, наголошувалося на комунікаціях між бджолярами та аграріями, алгоритмі дій під час використання пестицидів в господарствах.

Нагадаємо, нещодавно взаємодію пасічників з аграріями та органами місцевої влади з питань мінімізації кількості випадків, пов’язаних із загибеллю бджіл, розглянули учасники онлайн-семінару. Під час обговорення питання мінімізації випадків отруєння бджіл в сезон 2020 року було запропоновано встановлення постійного діалогу на всіх рівнях за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, сільгосптоваровиробників, пасічників та об’єднань пасічників. Мова йшла про напрацювання алгоритму спільних дій, спрямованих на забезпечення виконання норм чинного законодавства України при застосуванні пестицидів та агрохімікатів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі