Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За кошти Уряду Німеччини буде відремонтовано та оснащено обладнанням 4 амбулаторії

3 липня 2020 - 17:32

Сьогодні відбулась урочиста церемонія підписання Меморандумів про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій та громадами Запорізької області. З цієї події розпочинається активне впровадження проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – поліпшення первинної сільської медицини. УФСІ VII».

– Шість років тому наш регіон стояв перед серйозним викликом: необхідністю забезпечення гідних умов для наших жителів, які змушені були залишити свої будинки через військові дій. Український фонд соціальних інвестицій, який фінансується німецьким банком KfW, був однією з перших організацій, що запропонували свою допомогу. За період співпраці УФСІ та місцеві громади впровадили не один проєкт у Запорізькій області. Декілька місяців назад ми зіткнулись з новою проблемою – епідемією коронавірусу. Первинна ланка медицини опинилась на передовій. Хочу подякувати за багаторічне стійке партнерство та всебічну підтримку Запорізького регіону. Ми цінуємо вашу допомогу, – звернувся до присутніх перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров.

Начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко повідомив, Уряд Німеччини виділив грант розміром 14,45 млн євро через німецький Банк розвитку KfW. Впроваджуватиме Проєкт Український фонд соціальних інвестицій у співпраці з територіальними громадами та керівництвом закладів первинної медико-санітарної допомоги.

Серед закладів Запорізької області до переліку субпроєктів першого етапу увійшли наступні заклади: амбулаторія № 4 в м. Мелітополь, амбулаторія № 2 (підрозділ 2) в м. Мелітополь, амбулаторія в смт Чернігівка та амбулаторія в смт Кирилівка.

У рамках зазначеного Проєкту планується профінансувати енергоефективне оновлення приміщень та постачання медичного обладнання. Прогнозний розмір фінансування перелічених об’єктів наразі становить понад 33 млн грн. Користь отримають близько 42 тисяч місцевих жителів, що користуються послугами зазначених закладів.

Під час впровадження Проєкту будуть реалізовані заходи для всебічного розвитку потенціалу лікарів, керівників медичних закладів, посадових осіб, що відповідають за управління сферою охорони здоров’я у громадах-партнерах Проєкту, а також представників підрозділів охорони здоров’я обласного рівня.

Крім того, з коштів Проєкту для амбулаторій-партнерів буде профінансовано закупівлю медичного обладнання та матеріалів, необхідних для забезпечення більш ефективної протидії розповсюдженню коронавірусного захворювання COVID-19.

В урочистому підписанні Меморандумів взяли участь секретар Мелітопольської міської ради Роман Романов, голова Чернігівської селищної ради Віталій Манич, голова Кирилівської селищної ради Іван Малєєв, директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник.

Директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник наголосив, що дуже приємно працювати з тими, хто і сам хоче розвиватися та вкладає кошти у розвиток. 

– Із Запорізьким регіоном у нас дуже давні та дружні відносини. Звичайно, це впливає на результат нашої роботи. Ми разом робимо гарну справу, приносимо користь людям та покращуємо соціальні послуги. В наших планах не тільки допомога по первинній ланці, а і розвиток спеціалізованої медицини, – зазначив він.

 

Довідково.

Окрім Запорізької області у рамках Проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – поліпшення первинної сільської медицини. УФСІ VII» будуть профінансовані заклади первинної медичної допомоги у Харківській, Дніпропетровській областях та у підконтрольних Уряду України районах Луганської та Донецької областей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни