Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада контролюватиме дотримання протиепідемічних заходів під час святкових богослужінь

4 січня 2021 - 16:15

Необхідно вжити максимум заходів з протидії поширенню COVІD-19 в період проведення богослужінь з нагоди майбутніх свят. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух сьогодні під час Ради релігійних організацій.

– По-перше, хотів би подякувати тим релігійним організаціям, що з розумінням поставилися до карантинних обмежень та забезпечили дотримання протиепідемічних вимог, за можливості,  відмінили чи перенесли масові публічні заходи. На жаль, нині Запорізька область - в переліку регіонів, де щоденно фіксується найбільша кількість захворілих. Ми постійно проводимо роботу з розширення ковідного ліжкового фонду та забезпечення його киснем. Водночас, нам варто разом потурбуватися над максимально ефективною реалізацією    заходів з протидії поширенню короновірусу, забезпечити зменшення контактів та дотримання соціальної дистанції між віруючими. Влада не може втручатися у внутрішні справи церков будь-якої конфесії, але слідкує за дотриманням Конституції та законів України, – зазначив Олександр Старух.

Так, під час засідання Ради начальник Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Запорізькій області Артем Плосконос зазначив, що з метою запобігання поширенню на території України COVІD-19, працівники Нацполіції, які будуть залучені до охорони культових споруд у Запорізькій області, слідкуватимуть за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, під час проведення богослужінь в храмових приміщеннях необхідно забезпечити дистанцію між вірянами з розрахунку 5 кв. метрів на одну особу. Під час проведення служб на відкритому повітрі дистанція між прихожанами має становити 1,5 метри. Водночас, більшою мірою представники Нацполіції проводитимуть профілактично-роз’яснювальну  роботу.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко наголосив, що службовці працюватимуть у штатному режимі в період різдвяних свят та готові оперативно реагувати і долучатися до вирішення спірних питань.

Крім того, під час засідання Ради обговорювалися питання соціальної підтримки та надання гуманітарної допомоги нужденним в період пандемії різними конфесіями.

Надалі засідання Ради релігійних організацій планується проводити частіше і з інших нагальних питань.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни