Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Формула успіху ЗМКБ «Прогрес» - високі технології і професіоналізм

24 вересня 2009 - 13:57

Напередодні професійного свята – Дня машинобудівника - голова облдержадміністрації Олександр Старух відвідав державне підприємство «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» ім.. академіка О. Г. Івченка.

Сфера діяльності ЗМКБ «Прогрес» - проектування, виготовлення, сертифікація і ремонт газотурбінних двигунів авіаційного і промислового застосування. З етапами виробничого процесу підприємства ознайомився голова облдержадміністрації Олександр Старух, відвідавши його цехи та конструкторське бюро. Авіадвигуни, розроблені тут, застосовуються на 57 типах літальних апаратів в Україні і 109 країнах світу. На заводі трудяться нині 3422 працівники .

- На цьому рівні чисельність трудового колективу утримується вже не один рік поспіль. І це чи не найголовніше досягнення підприємства в умовах кризи. Високі технології і професіоналізм працюючих складають формулу успіху «Прогресу», - зазначив керівник регіону.

На думку Олександра Старуха, завдання влади - створити системні умови для роботи колективу і далі просто не заважати працювати.

Обласна виконавча влада вже звернулася до Кабінету Міністрів України з пропозиціями, реалізація яких дозволить конструкторському бюро збільшити обсяги виробництва.

Перш за все Уряду пропонується встановити нульову ставку ПДВ для робіт, призначених для використання за межами митної території України. По – друге, звільнити підприємства авіаційної промисловості від обов'язкового проведення тендерів на закупівлю матеріалів. По – третє, запровадити механізм державного замовлення на інноваційну продукцію і кредитування інноваційних проектів за допомогою інструментів рефінансування комерційних банків.

Також Олександр Старух має намір «пробити» запровадження державного замовлення на одну з новинок ЗМКБ «Прогрес», яка без сумніву знадобиться в роботі пожежних підрозділів МНС, - замість води при гасінні пожеж застосування інертного газу.

Під час відвідин підприємства голова обласної державної адміністрації зустрівся з трудовим колективом і вручив кращим працівникам почесні грамоти з нагоди професійного свята. Також відвідав учбово-виховне об'єднання, де навчаються діти прогресівців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області