Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух звернувся до Уряду щодо термінового вирішення питання фінансування підготовки області до зими

25 вересня 2009 - 11:06

Основною проблемою підготовки Запорізької області до початку опалювального сезону залишається низький рівень розрахунків підприємствами теплоенергетики за спожитий газ, заборгованість бюджетних установ за послуги теплозабезпечення, невідпрацьований механізм компенсації різниці у тарифах за послуги теплозабезпечення бюджетних установ. Нестабільне фінансування з Держбюджету заходів підготовки до осінньо-зимового періоду та невизначеність з цільовим кредитом з Ощадбанку підприємствам ТКЕ значно ускладнюють процес підготовки області до початку опалювального сезону.

У зв'язку з цим голова обласної адміністрації Олександр Старух надіслав телеграму главі уряду Юлії Тимошенко.

У телеграмі керівник області звернувся з наступним:

«В області підприємствами ТКЕ, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2009 №392, підписані всі необхідні документи на отримання цільового кредиту з ВАТ «Державний ощадний банк України» на суму 127,7 млн. грн. На сьогоднішній день фінансування відсутнє. Підприємствами житлово-комунального господарства області, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 193, оформлено договорів на погашення різниці в тарифах з Державного бюджету на суму 37,1 млн. грн, з Державного бюджету профінансовано тільки 22,2 млн. грн.»

У телеграмі Олександр Старух звернувся до Прем"єр-міністра з проханням забезпечити фінансування за оформленими кредитними угодами та згідно оформлених договорів на погашення різниці в тарифах у повному обсязі.

«Крім того, невирішеним залишається питання щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 №193 в частині врахування обсягів заборгованості за спожитий природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики на вироблення теплової енергії, що вироблялася і поставлялась бюджетним установам і організаціям. Питання внесення відповідних змін до зазначеної постанови потребує термінового вирішення» - йдеться в телеграмі голови облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області