Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область наблизилася до епідемічного порогу захворюваності на грип

4 листопада 2009 - 13:37

Про це заявила Прем'єр – міністр України Юлія Тимошенко під час селекторної наради з керівниками територій щодо епідеміологічного стану в країні. У нараді взяв участь голова облдержадміністрації Олександр Старух, його заступник Микола Фролов, міський голова Запоріжжя Євген Карташов, представники відповідних владних структур, медики.

Крім західних областей, де епідемія ще триває, десять регіонів наближаються до епідпорогу захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Запорізька область у їх числі. Тому Прем'єр-міністр України дала доручення всім керівникам регіонів віднестись з усією відповідальністю до стану справ на їх території. Зокрема, дотримуватись карантинних заходів, ще раз перевірити готовність лікарень до роботи у цей період, переконатись, що ліки, безкоштовно виділені з державного резерву, є не лише в обласному центрі, а й у найвіддаленішому фельдшерсько-акушерському пункті.

Ю. Тимошенко запевнила, що вже сьогодні області отримають кошти зі спеціального рахунку пропорційно до кількості населення не лише на ліки, а й на все, що допоможе подолати епідемію. Прем"єр також попросила не випускати з поля зору комерційні аптечні установи, щоб не допустити мародерства, і повідомила, що Уряд розглядає питання створення державної мережі аптек при лікарнях.

З державного резерву України виділено територіям 11950 погонних метрів марлі, щоб у семиденний строк кожна область змогла пошити і безкоштовно забезпечити кожного свого мешканця двома марлевими пов'язками. Відповідна кількість масок повинна від сьогодні зберігатись на резервних складах про всяк випадок.

Спеціальне медичне обладнання для боротьби з вірусними хворобами має отримати кожен регіон.

Керівники всіх областей прозвітували під час селекторної наради про стан справ на підпорядкованій території.

Заступник голови облдержадміністрації, керівник обласного протиепідемічного штабу Микола Фролов підтвердив інформацію глави уряду, що в області з учорашнього дня намітилось зростання захворюваності. До медиків за допомогою звернулися 5817 осіб.

Всі райони і міста області активно включилися в процес пошиття масок. Щоденно їх виготовляється до 120 тисяч одиниць, що дасть змогу до вихідних всіх забезпечити пов'язками.

М. Фролов звернувся з проханням до Уряду посприяти якнайшвидшому надходженню до Запорізької області препарату «Таміфлю», бо наявний резерв дуже малий – всього 7,5 тис. упаковок.

Ю. Тимошенко відреагувала на наше прохання доручила Міністерству охорони здоров"я України задовольнити потреби області. Про його виконання обіцяла запитати не у Міністра, а особисто зателефонувати голові облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.