Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Презентовано план з розробки Системи інформування про стан навколишнього природного середовища в області

9 листопада 2009 - 13:42

Впровадження Системи у роботу заплановано на початок 2010 року. Про це було поінформовано під час презентації, у якій взяв участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Основне завдання Системи полягає у забезпеченні інформування населення об'єктивними даними щодо стану екології в області. У планах розробників і керівництва облдержадміністрації – можливість отримання оперативної інформації з Системи через мережу Інтернет та з інформаційного екрану, який буде встановлено у Запоріжжі.

- Запропонований моніторинг не буде охоплювати показники впливу на екологію окремо по кожному з промислових підприємств міста та області. Але через заміри у житлових зонах можна буде відстежити, як діяльність підприємств впливає на населення. Систему ж об ' єктного моніторингу заводи повинні запровадити самостійно, – зазначив Геннадій Фукс.

Подробиці щодо принципів роботи Системи розповів директор Запорізького Інституту регіональних екологічних досліджень Валерій Головін, який переміг у тендері з визначення розробника інформаційної системи.

За словами розробників Система буде базуватися на даних майже 20 суб'єктів моніторингу навколишнього природного середовища. Це будуть дані про стан атмосферного повітря, водних об'єктів, ґрунтів, природно-заповідних територій, поводження з відходами. Також Система дозволить визначити, як впливають надзвичайні ситуації на навколишнє середовище, та отримати результати оцінки ризиків забруднення екології на здоров'я населення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області