Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кожна спроба «рейдерства» - під контролем правоохоронців

12 листопада 2009 - 08:32

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів засідання обласної робочої групи з питань протидії протиправному захопленню та поглинанню підприємств.

- В умовах загострення політичної та економічної ситуації активізується діяльність пов'язана з перерозподілом власності, набуває поширення протиправне захоплення підприємств. Тому жоден випадок пов'язаний з правопорушеннями такого характеру не залишиться поза увагою обласної виконавчої влади, - пообіцяв, відкриваючи нараду, перший заступник голови ОДА Олександр Бережний.

Члени робочої групи розглянули ситуацію навколо ЗАТ «Запоріжоблторггромадхарч», акціонери якого у вересні поточного року звернулись до Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з заявою про «рейдерське» захоплення підприємства. Нині всі м атеріали цієї справи вивчені і направлені до правоохоронн их орган ів, де, згідно українського законодавства, будуть розв'язані у судовому порядку.

Занепокоєння обласної влади викликає і ситуації навколо СТ «ГІПРОМЕЗ». За інформацією державного реєстратора, садівниче підприємство перереєстрували в кооператив, використовуючи підроблені документи. За рішенням обласної робочої групи підготовлено звернення до прокуратури.

Обласна виконавча влада контролюватиме подальший хід судових розглядів цих резонансних справ.

- Кожна спроба «рейдерського» захоплення підприємства буде ретельно вивчена й передана до правоохоронних органів, ми не дозволимо допустити нехтування майновими правами громадян, - резюмував О.Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області