Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетна сфера регіону без фінансування не залишиться

24 листопада 2009 - 14:55

На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний під час брифінгу для журналістів регіональних засобів масової інформації.

За статистичними даними, які озвучив журналістам Олександр Бережний, у жовтні в економіці регіону спостерігалась відносна стабільність, а в деяких галузях відбулося зростання по відношенню до відповідного періоду минулого року. Так, в металургії обсяги виробництва збільшились на 14,6%. Зростання спостерігається і в сільському господарстві, у переробній та хімічній галузях.

У листопаді в порівнянні з жовтнем за рахунок збільшення надходжень від податку на прибуток покращився і фінансовий результат в цілому. Запорізька область на фоні сусідніх промислово розвинутих регіонів має прибуток 263 млн. грн. Тоді як у Донецькій, Дніпропетровській, Луганській областях, навпаки, продовжується збиткова тенденція.

Завдяки позитивній динаміці в економіці вдається регулярно наповнювати і місцеву казну. На сьогодні вже 99% запланованих коштів надійшли до місцевих бюджетів.

- Це означає, що бюджетні установи без фінансування не залишаться, - наголосив О. Бережний.

Занепокоєння обласної виконавчої влади викликає стан надходжень коштів до державного бюджету. Нині цей показник зупинився на позначці 62%. Як наслідок, Запорізький регіон недоотримає дотацій з державного бюджету майже на 2 мільярди гривень, які потрібні на покриття витрат на різного роду пільги для соціально незахищених верств населення. Враховуючи це, посадовець не впевнений, що в області буде виконана і законодавча норма щодо підвищення соціальних стандартів з першого листопада. Адже джерела надходження коштів на ці цілі не знайдено.

Під контролем облдержадміністрації залишається ситуація з безробіттям. Нині в області 2,4% осіб працездатного віку не мають роботи.

Якщо зайнятість населення – питання не одного дня, то планові ремонтні роботи на греблі Дніпрогесу треба вирішувати негайно. За словами першого заступника очільника регіону, облдержадміністрація не залишилася осторонь проблем, які виникли у жителів обласного центру у зв'язку з цим. Щоб вирішити транспортні проблеми у місті, відповідні структурні підрозділи обласної виконавчої влади разом з міською владою та керівництвом підприємств і організацій змінюють робочі графіки запоріжців, забезпечують безперебійне фінансування будівельних робіт, щоб вкластися у намічений графік ремонту.

Так, незручності запоріжцям доведеться пережити, але іншого шляху немає. Дніпрогес потребує комплексної реконструкції і проводити її треба негайно, щоб не було більших проблем, - зазначив Олександр Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.