Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Хворі мають вчасно та без перешкод доїжджати до лікарень

15 квітня 2021 - 16:45

Сьогодні під час позачергового засідання регіональної комісії ТЕБ та НС обговорили діючі обмеження в громадському транспорті  та питання проїзду осіб, які потребують постійного медичного супроводу. 

Заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Ольга Лисечно повідомила, що станом на сьогодні перевізниками припинено перевезення за 212 внутрішньообласними міжміськими маршрутами, а перевезення за довідками здійснюється на 110 приміських маршрутах. На всіх автостанціях розміщено відповідні оголошення про введені обмеження. 

Стосовно міських маршрутів, то у Запоріжжі та Пологах було запроваджено часові обмеження, проте обласний центр прийняв рішення з 16 квітня організувати перевезення за довідками. У Мелітополі та Енергодарі повністю зупинено регулярні перевезення, а підвіз працівників здійснюється самими підприємствами. У Бердянську планується найближчим часом організувати перевезення громадян лише за довідками. 

Разом з тим до облдержадміністрації надходять звернення щодо неможливості осіб, які потребують постійного медичного супроводу, дістатися вчасно до медзакладів. Тому підрозділам місцевих адміністрацій, виконавчим органам сільських, селищних, міських рад, територіальним органам міністерств, суб’єктам господарювання, незалежно від форми власності, в межах їх компетенції доручено забезпечити оформлення та видачу громадянам довідок встановленого зразка, які дають право на проїзд в міському та приміському громадському транспорті, та організувати оперативне надання допомоги у транспортуванні особам, які потребують медичного супроводу.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олексій Кулинич, в свою чергу, наголосив, що особам, які мають хронічні хвороби та їм потрібен постійний медичний супровід, необхідно надавати такі довідки у відповідних центрах первинної медико-санітарної допомоги.   

  • Ми маємо потурбуватися про те, щоб люди, у яких є хронічні хвороби, і в період карантину отримували якісну медичну допомогу. Хворі мають вчасно та без перешкод доїжджати до лікарень. Тому необхідно забезпечити їх всіма необхідними документами та завчасно поінформувати, - підкреслив керівник облдержадміністрації Олександр Старух.  

Регіональна комісія ТЕБ та НС своїм рішенням затвердила перелік міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування, рух на яких заборонено, а також перелік приміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування, перевезення на яких здійснюватиметься виключно за довідками

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств