Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області завершується опалювальний сезон 2020/2021 років

16 квітня 2021 - 09:31

Підсумки проведення опалювального сезону 2020/2021 років підбили під час селекторної онлайн наради щодо стану справ у галузі житлово-комунального господарства області, яку провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко. 

Опалювальний сезон в області завершується, середньодобова температура перевищує 8 градусів тепла більше 3 діб на всій території області, тому згідно діючих нормативних документів органи місцевого самоврядування приймають рішення щодо завершення опалювального сезону. В той же час станом на 14.04.2021 в роботі залишалось  43% котелень, опалювалось  80% житлових будинків, 69% закладів охорони здоров’я та дошкільних закладів освіти,  47% закладів освіти.

Віталій Литвиненко відзначив, що уже сьогодні повинна розпочатись підготовка до наступного опалювального періоду 2021/2022 років. В першу чергу необхідно вирішувати  проблемні питання, які можуть створити загрозу для своєчасного початку та сталого проходження наступного опалювального сезону.

По перше, це заборгованість теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ, яка на сьогодні складає 1,4 млрд грн та протягом опалювального сезону зросла на 47%. Така ситуація може призвести до неотримання підприємствами теплопостачання області номінацій на постачання природного газу.

Заборгованість населення за послуги теплопостачання та гарячу воду на сьогодні складає 1 млрд 842 млн грн, сплата якої дозволить теплопостачальним підприємствам розрахуватись за спожитий природний газ у повному обсязі. У зв’язку з цим органам місцевого самоврядування та відповідним комунальним підприємствам рекомендовано активізувати роз’яснювальну роботу серед населення та вживати інших заходів по зменшенню існуючої заборгованості населення за послуги теплопостачання. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств