Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

«Живописне Запоріжжя» у краєзнавчому музеї

21 травня 2021 - 09:11

18 травня вперше за 100 років у комунальному закладі «Запорізький обласний краєзнавчий музей» Запорізької обласної ради відкрилася власна художня галерея.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко привітав працівників музею і зазначив:

- Відкриття нової культурної локації у будівлі, яка є  пам`яткою архітектури національного значення є важливою подією не лише в духовно-культурному житті Запорізького краю, а і всієї України. Перша виставка, організована в новій художньої галереї – «Живописне Запоріжжя» висвітлює головним чином краєзнавчу тематику і демонструє красу нашого краю.

Музейна колекція живопису, графіки і скульптури створювалася протягом більше ніж 75 років і нараховує більше 530 одиниць. Більшість із цих музейних предметів, в силу різних обставин, широкий загал відвідувачів ніколи не бачив.

Ідея створити в музеї власну виставкову художню галерею належить директору музею Юрію Спіцину. Роботи з її реалізації розпочалися ще на початку 2020 року. Власними силами співробітників музею, технічне приміщення звичайного цокольного коридору було звільнене від усього зайвого, відремонтовано і перетворено на сучасну виставкову залу з елементами декору інтер`єру будівлі музею часів Олександрівської земської думи початку XX ст.

На виставці представлені 33 картини з власної колекції музею. Демонструються мистецькі твори: Миколи Глущенка, Євгена Чуйкова, Сергія Шишка, Павла Редіна, Василя Непийпива, Михайла Чепика, Георгія Колосовського, Володимира Коробова, Павла Добрєва та інших талановитих українських майстрів живопису. Кожен з митців у властивій йому манері привертає увагу своїми неповторними образами та сюжетами. На полотнах можна побачити прадавню Кам’яну Могилу, старий Олександрівськ, радянське промислове Запоріжжя, післявоєнну відбудову нашого міста, а також пейзажі Хортиці, Запорізького краю, велич Дніпра та чарівність Азовського моря.

Нагадаємо, 2021 року Запорізький обласний краєзнавчий музей святкує свій столітній ювілей. На честь цієї знаменної дати заплановано чимало цікавих заходів.

 

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни