Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розбудова інфраструктури о. Хортиця в рамках програми «Велике будівництво»

Обласна влада системно вирішує хронічні проблеми острова Хортиця

21 травня 2021 - 16:19

Цього року коштом обласного бюджету на острові Хортиця запланована реалізація низки важливих заходів завдяки профільний програмі облдержадміністрації. Про це йшла мова під час робочої наради, присвяченій проблемам заповідника, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Мова йде про розробку проєкту зелених зон, здійснення озеленення території заповідника, створення мінералізованих смуг з метою попередження пожеж, виготовлення лісовпорядної документації для земельних ділянок лісового фонду та оновлення інформаційних знаків. Природоохоронні заходи мають проводитись на постійній основі, а не носити разовий характер.

Вже в цьому році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено близько 7 млн грн на заходи щодо збереження природного заповідного фонду територій області, на оновлення зелених насаджень та запобігання виникнення пожеж на території Хортиці.

Також на території Національного заповідника планується відремонтувати близько 25,9 км доріг. У першу чергу – на виїзді з першого мосту Преображенського на острів Хортиця. Ця ділянка користується найбільшим попитом.

Також на острові Хортиця планується обладнати зону для відпочинку та занять спортом. Зокрема, це - обладнання велодоріжок, туристичних стежок та місць для безпечного організованого відпочинку, встановлення фітнесмайданчиків і сучасних ігрових зон. Планується розвивати кінний туризм, спортивне орієнтування, скалолазання. Для комфортного відпочинку мають встановити нові точки мобільного зв’язку та інтернету. Наразі вже є домовленість з операторами щодо оснащення додатковими пунктами інтернет-зв’язку під час проведення культурних чи розважальних заходів.

На Хортиці планується на постійній основі проводити суботники та залучати до них молодь, студентів, активістів та всіх охочих.

  • Острів Хортиця має стати сучасним культурним, туристичним, історичним, природоохоронним центром та зоною відпочинку не лише для запоріжців, а й гостей з інших областей чи країн. Ми маємо розвивати Національний заповідник, постійно поліпшувати природоохоронні заходи, надати поштовх для його розвитку та збереження. Запоріжці дуже скоро побачать, як Хортиця отримує нове сучасне життя, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області