Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональний центр льотної підготовки потрібно відродити та популяризувати

17 червня 2021 - 11:55

На цьому наголосив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух на нараді з питання розвитку Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю «Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна».

До обговорення також долучились представники Запорізької райдержадміністрації, Широківської сільської ради, Регіонального відділення Фонду держмайна України, АТ «Мотор-Січ» та профільних Департаментів ОДА.

Виконуючий обов’язки директора закладу Володимир Дідик повідомив, що Центр був створений з метою професійної підготовки авіаційного персоналу. Державне фінансування навчального закладу припинилось у 1994 році, внаслідок чого Центр не проводив господарську діяльність і з кожним роком набував занедбаного, непридатного до роботи стану, нарощував заборгованість по заробітній платі. 

  • Наш Запорізький центр льотної підготовки є  унікальним об’єктом навчання пілотів та механіків авіаційної техніки.  Заклад певний час був у занепаді, але має значну матеріально-технічну базу. Тому ми повинні спільними зусиллями привести в нормальний вигляд територію, створити умови для відродження та популяризації аеродрому, - прокоментував ситуацію Олександр Старух.

Регіональний центр льотної підготовки імені Маршала авіації Покришкіна має вигідне географічне положення, бетонну злітну смугу довжиною 2 км, вагомий туристичний та логістичний потенціал. Поблизу обласний центр, розвинута інфраструктура. 

Представники "Мотор-Січі" повідомили, що зацікавлені в збереженні цього майданчика. Наразі підприємство проводить навчальні тренування поблизу Запорізького аеропорту, що створює деякі складнощі. Тому Центр льотної підготовки може стати новою точкою для  проведення навчань.

Голова Широківської громади Денис Коротенко висловив декілька пропозицій з розвитку Центру. На його думку, варто зберегти навчальний заклад для підготовки цивільних пілотів, механіків та інструкторів і паралельно розвивати літаковий, ракетомодельний, вертолітний і парашутний спорт. Центр також може стати точкою розвитку малої авіації в Україні, бо злітна смуга дозволяє злітати  гелікоптерам та невеликим літакам.

  • Для нас головне, щоб Центр став живою точкою, де щотижня проводитимуть масові заходи, авіаційні змагання і фестивалі. В цій історії у нас є дві найбільш зацікавлені сторони - громада та підприємство "Мотор-Січ". Я впевнений, що разом  ми дійдемо до мети і зробимо це місце живим, - зазначив Олександр Старух.

Учасники наради розглянули кілька ідей щодо подальшого управління навчальним центром. Зокрема, висловлювалася пропозиція передачі Центру льотної підготовки до комунальної власності Широківської  громади, що значно спростить реалізацію всіх подальших проєктів. Це питання додатково вивчать спеціалісти і обговорять на наступній зустрічі. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області