Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області обговорюють оновлення приміських електричок

23 листопада 2021 - 14:20

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів робочу зустріч на тему оновлення рухомого складу для приміських залізничних перевезень. Участь в обговоренні взяли представники обласної ради, профільних управлінь запорізької облдержадміністрації, територій, які користуються приміським залізничним транспортом, онлайн долучилися представники “Укрзалізниці”. 

  • Минулого тижня ми провели робочу зустріч у Міністерстві інфраструктури, де обговорили виконання розпорядження Кабінету Міністрів про реформування залізничного транспорту. Запорізька та Дніпропетровська області потрапили в  експериментальний проєкт з модернізації регіональних послуг перевезення  залізничним транспортом, зокрема, оновлення рухомого складу за рахунок Європейського інвестиційного банку. Для Запорізької області це дуже актуальне питання - адже термін експлуатації електропоїздів, які працюють в регіоні, добігає завершення - до  2028  всі електрички буде знято з рейсів, адже їм вже по 60 років, і нам не дозволяють їх використовувати, - розповів голова ЗОДА.

За попереднім проєктом, який обговорювали під час зустрічі в Києві, Запорізька область може придбати 6 електропоїздів з 5 вагонами, на загальну суму 37 млн євро в кредит на 25 років.  Ці електрички працюватимуть на найбільш популярних маршрутах регіону - “Енергодар - Запоріжжя”, “Запоріжжя-Пологи-Бердянськ”, “Запоріжжя-Мелітополь”.

Під час наради свою зацікавленість у міжміських пасажирських перевезеннях електричками підтвердили представники профільних відомств Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Поліг та Енергодару. 

Учасники зустрічі відзначили - для того, аби громади у правильному обсязі компенсували роботу електричного транспорту, потрібно впровадити технічний облік пасажирів та електронні квитки. Запровадження контрактних послуг дозволить  “Придніпровській залізниці” забезпечити  беззбиткові перевезення, адже на сьогодні приміські перевезення збиткові та дотаційні. 

Для того, аби розглядати можливість оновлення рухомого складу кредитним коштом, потрібно в найближчий час провести аудит приміських перевезень в регіоні - ретельно вивчити попит, завантаженість маршрутів, обсяги пільгових перевезень, зрозуміти рентабельність таких перевезень та залучитися фінансовими гарантіями зацікавлених територій.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області