Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програма «єПідтримка» готується до запуску

10 грудня 2021 - 11:23

Ранковий брифінг щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олексій Кулинич розпочав із статистики по захворюваності за добу. 

В області зареєстровано 549 випадків захворювання на COVID-19. Всього станом на 8:00  10.12.2021 зареєстровано 176370 лабораторно підтверджених випадків, в т.ч. 11211 – серед дітей (за добу – 58),  6263 серед медичних працівників (за добу – 0),  756 серед працівників освіти – (за добу - 10). Всього летальних випадків зареєстровано– 4822 (за добу-50).  Всього одужало -155214 осіб (за добу – 1732).

Триває кампанія з вакцинації. Протягом останньої доби  в області проведено 6357 щеплень. Першу дозу отримали 2280 осіб, другу – 4077 (закінчили вакцинацію). Всього з початку вакцинальної кампанії станом на    10.12.2021 щеплено 554581 особа, в т.ч. закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 475530 осіб. 

  • Пам’ятайте, що вакцинація здатна захистити людей від COVID-19 та його ускладнень, тож не зволікайте із щепленням, якщо ще не зробили.  Також варто неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів: правильно використовувати захисну маску, регулярно мити руки з милом та/або обробляти антисептиком, дотримуватися фізичної дистанції та уникати великого скупчення людей, - звернувся до жителів області Олексій Кулинич. 

Крім цього, посадовець нагадав про   ініціативу Президента України щодо виплати 1000 гривень громадянам, які мають 2 дози щеплення від ковіду. Нарешті можна сказати, що програма «єПідтримка» готується до запуску. 

Уряд вчора затвердив порядок надання 1000 гривень для всіх вакцинованих осіб у межах ініціативи Президента. Програма дозволить підтримати бізнес, який найбільше відчув наслідки пандемії, та заохотити людей до вакцинації. 

На першому етапі програма реалізовуватиметься з 19 грудня через застосунок Дія. Українці зможуть оформити віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплат. Оформлення картки «єПідтримка» безкоштовне і без жодної плати за обслуговування. Витратити 1000 грн можна буде на визначений перелік послуг. Більш детальну інформацію можна подивитись у   Дії.  

Також Олексій Кулинич повідом про  програму «Доступні ліки». Протягом року Міністерство охорони здоров`я закуповує за державні кошти ліки, отримувати які українці можуть безоплатно. Від наявності деяких препаратів інколи залежить не тільки здоров’я, а й життя пацієнтів.  Лише за 2 минулих тижня у регіони відправлено ліків загалом на 74 млн грн. Перевірити інформацію про наявність тих чи інших ліків у найближчій до вас лікарні можна на офіційних вебсайтах регіональних департаментів та управлінь, на інформаційних стендах у закладах охорони здоров'я, на онлайн-платформі «Є ліки».


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн