Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область на сьогодні залишається в «червоній» зоні

23 грудня 2021 - 18:15

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха сьогодні, 23 грудня, в онлайн-режимі відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області.

Учасники засідання, зокрема, обговорили продовження карантину на території Запорізької області задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

Заступник директора ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександр Мащак та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич доповіли про епідемічний стан на території Запорізької області. Область, виходячи з оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні, на сьогодні залишається у «червоній зоні». В рішенні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки зазначено про необхідність збільшення кількості лабораторних тестувань на СОVID-19.

Також зазначено, що Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 30.11.2021 р. № 2664 розширило перелік організацій, працівники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Відповідний наказ набирає чинності з 17 січня 2022 року.

«Новачками» переліку стануть працівники:

1) органів місцевого самоврядування;

2) закладів охорони здоров'я державної та комунальної форми власності;

3) комунальних підприємств, установ та організацій.

Директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Андрій Булавінов повідомив про організаційну роботу в новостворених п’яти районах області, стан захисних споруд цивільного захисту, налагодження інформування населення на випадок надзвичайної ситуації.

Також члени  регіональної комісії розглянули план дій та реагування на надзвичайні ситуації в період проходження паводку та льодоходу наступного року.

Про забезпечення населення питною водою та стан водогонів доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко.

Про недосконалу роботу  з розчищення доріг під час першого снігопаду доповіла керівник управління патрульної поліції в Запорізькій області Світлана Михайловська. 21 грудня в області випало 3 см сніжного покрову, при цьому рівень організації роботи для боротьби з ожеледдю виявився незадовільним, сталося 37 дорожньо-транспортних пригод, в Запоріжжі та на трасах області виникли затори. У вихідні та наступного тижня очікується ускладнення погодних умов. Для організації роботи вирішено 24 грудня провести засідання штабу оперативного реагування для ліквідації наслідків негоди.

Члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області також погодили план роботи на 2022 рік.

 З протоколом засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області можна ознайомитися за посиланням https://www.zoda.gov.ua/article/2493/protokoli-zasidan-komisiji-teb-ns.html

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області