Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мешканці Запорізької області можуть вступити до лав територіальної оборони

21 лютого 2022 - 12:05

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух провів брифінг, де розповів про підрозділи територіальної оборони на території Запорізької області та законопроєкти, що  регулюють їх діяльність.

У травні 2021 року, з ініціативи військовослужбовців, Президент подав на розгляд ВРУ законопроєкт 5557 “Про основи національного спротиву” та супутній 5558 “Щодо збільшення чисельності ЗСУ” як невідкладні. У липні їх було прийнято конституційною більшістю. Підтримка створення національного спротиву показала справжню єдність всередині українського парламенту в питанні оборони держави. Олександр Старух нагадав, що закон вступив в силу 1 січня 2022 року, тоді ж було призначено Командувача сил ТрО бригадного генерала Юрія Галушкіна. Заступником Командувача є полковник Сергій Собко. Це – досвідчені бойові командири, учасники російсько-української війни, які до того ж мають великий досвід організації роботи підрозділів та видів військ.

  • У липні їх було прийнято конституційною більшістю. Підтримка створення національного спротиву показала справжню єдність всередині українського парламенту в питанні оборони держави. Взагалі, закон про національний спротив – це імплементація концепції всеохоплюючої оборони – однієї з практик країн-членів НАТО, яка є однією з ключових у Стратегії воєнної безпеки, затвердженої Президентом у березні 2021 року, - розповів голова Запорізької ОДА.

Взагалі, як підкреслив очільник області, територіальна оборона – це мешканець області, який підписав контракт з Силами територіальної оборони ЗСУ, але далі працює на своїй звичній роботі. Добровільно він може залучатися до заходів підготовки хоч щотижнево; раз на рік (або й на кілька років) він бере участь в навчальних зборах. А в годину Х прибуває до штабу свого підрозділу, бере зброю та обороняє своє місто чи село, об’єкти критичної інфраструктури до підходу регулярної армії.

До лав Територіальної оборони можна вступити як резервіст або долучитися до проходження дійсної служби, тобто мати повну зайнятість у військовій частині, підписавши відповідний контракт.

Всю інформацію про те, як стати до лав Територіальної оборони, можна знайти на сайті https://sprotyv.in.ua/,  працює гаряча лінія 0 800 507 028.




Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств