Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область продовжує будувати лінію захисту та укріплювати міжнародні зв’язки

21 травня 2022 - 10:30

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух підбив підсумки роботи за тиждень та розповів про загальну безпекову ситуацію в регіоні, зміну часу комендантської години, зведення фортифікаційних споруд та функціонування ЗАЕС.

В першу чергу, Олександр Старух пояснив причину утворення великої колони на блокпосту поблизу Василівки. Так, через війну було створено велику кількість пропускних пунктів, через які відбувається затримка руху транспорту.

  • В ситуації з Василівкою, між нею та Запоріжжям є лінія зіткнення, тобто фактично та лінія, де відбуваються бойові дії. Люди їздять щодня, бо треба доставляти ліки, продукти та таке інше. Тому є постійний рух транспорту. Зі сторони Василівки стоять окупантські блокпости й тому, з квітня, періодично зупиняється рух.

Окрім цього, Олександр Старух розповів, що інформація щодо ситуації на територіях, зокрема у маленьких селах, поступає до влади регулярно. Комунікація налагоджується через райдержадміністрації та керівників територіальних громад.

Що стосується евакуації ВНЗ та вступної кампанії, наразі, університети з тимчасово окупованих територій умовно закріплені за запорізькими вищими навчальними закладами для того, щоб усі, хто завершує навчання могли отримати дипломи. Також, очільник ЗОВА розповів, що більшість документів зберігаються в електронній формі. Обласна влада працює над тим, щоб усі абітурієнти Запорізького регіону, зокрема із тимчасово окупованих територій, мали можливість вступити до вищих навчальних закладів.

Також, Запорізька область продовжує вибудовувати міжнародні зв’язки. Так, візит конгресвумен США Вікторії Спартц, яка має українське походження, мав на меті укріпити позиції України на міжнародному рівні. Поряд з цим, обласна військова адміністрація розірвала усі зв’язки з республікою Білорусь, яка наразі допомагає російським агресорам вести повномасштабну війну в Україні.

Більш детально про ситуацію за тиждень у відео: https://www.youtube.com/watch?v=unN40L-mQJU

Департамент культури та інформаційної політики

 

(., 0Kb)

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни