Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада продовжує вирішувати гострі проблеми життєзабезпечення регіону

23 травня 2022 - 11:55

Hа черговій нараді очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів обговорили питання доставлення медикаментів, проведення мультипредметного тесту,  відновлення систем життєзабезпечення та та проблеми соціального захисту населення. 

Пріоритетним для області залишається питання освіти. Як зазначила директорка профільного департаменту Людмила Бухаріна, наразі активно вирішується проблема з місцями проведення мультипредметного тесту.  У місті Запоріжжя продовжується затвердження та організація роботи цих пунктів, які мають відповідати в першу чергу вимогам безпеки на випадок повітряної тривоги. Що стосується випускників, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, вони фізично мають бути присутніми у місцях, де складатимуть підсумковий тест. 

Стосовно медичних питань на території Запорізького регіону, директор Департаменту охорони здоров’я ЗОВА Олексій Кулинич розповів, що виплата заробітної плати медичним кадрам продовжується. Також посадовець зазначив, що з тимчасово окупованих територій виїжджає велика кількість працівників через загальну безпекову ситуацію та тиск з боку окупаційних військ. Обласна влада тримає контакт з керівниками закладів медицини та оперативно відпрацьовує всі проблемні питання. Що стосується доставлення ліків на території, через активні бойові дії цей процес ускладнений. Однак, Олексій Кулинич зазначив, що наразі усі ТГ мають певні запаси медикаментів.

Окрім цього, Запорізька ОВА продовжує плідно співпрацювати з міжнародними організаціями. Вони готові всебічно допомагати людям, які постраждали від війни. Мова йде про видачу продуктових наборів, а також готівкових коштів вимушеним переселенцям. 

Варто зазначити, що Запоріжжя щодня приймає внутрішньо переміщених осіб, які евакуюються до нашого міста з потенційно небезпечних територій. Так, у спеціальних центрах люди мають можливість отримати гуманітарну допомогу та відпочити. Далі обласна влада рекомендує виїжджати вглиб країни або за кордон. Там переміщеним особам буде надано житло та усе необхідне для комфортного перебування.

Також в області продовжується відновлення систем життєзабезпечення. Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко зазначив, що кількість пошкоджень оперативно фіксується. За словами посадовця, найбільш напружена ситуація у Гуляйполі, що пов’язано з постійними обстрілами на території. Що стосується ремонтних робіт, працівники комунальних закладів починають відновлювати роботу пошкоджених систем відразу, як створюються безпечні умови. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя