Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комунальники за першої нагоди усувають пошкодження після обстрілів

2 липня 2022 - 10:00

На сьогодні, 02 липня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 21 498 абонентів у 80 населених пунктах Запорізької області.

Протягом минулої доби в електромережах ПАТ «Запоріжжяобленерго» виникла низка пошкоджень, більшість з яких були оперативно усунуті. Зокрема, фахівці Запорізьких міських електромереж усунули пошкодження електрообладнання на одній з підстанцій та заживили 1 306 запорізьких родин. По Бердянському районному відділенню було усунуто пошкодження кабельної лінії електропередачі та відновлено енергопостачання 45 домівок. 

Через ворожі обстріли нові пошкодження електромереж виникли у Пологівському районі, внаслідок чого були знеструмлені с. Вершина Друга повністю та частково с. Смирнове (загалом 384 споживачі). На ранок енергопостачання 44 з них вдалося відновити.

Внаслідок бойових дій знеструмлювалися 2 населених пункти у Василівському районі, погашалися 150 абонентів. Станом на вчорашній вечір їх енергопостачання було відновлено.
Також на ранок мають місце 2 одиничних відключення по м. Запоріжжя.

По решті території (Гуляйпільському та Оріхівському районним відділенням) ситуація не змінилася. Через активні бойові дії та/або відсутність доступу до місць пошкодження мереж вчора аварійно-відновлювальні роботи не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

Ситуація із газопостачанням без змін. За наявною інформацією на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 86 728 абонентів у 110 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.
Через ведення бойових дій та недопуск до місць пошкоджень проводити аварійно-відновлювальні роботи не має можливості.

Минулої доби інформація про нові пошкодження об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні у м. Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району відсутнє водопостачання. Через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина м. Пологи Пологівського району. Крім того, внаслідок обстрілів у м. Оріхів та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району пошкоджено водопровідні мережі, артезіанські свердловини та інші споруди.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району. Стоки без очищення скидаються до р. Карачокрак і далі потрапляють у р. Дніпро.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілів житлових будинків продовжує збільшуватися. За наявною інформацією на сьогодні в області повністю зруйновано або частково пошкоджено 1 607 домоволодінь.

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя