Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух перевірив роботу Відкритого простору допомоги для мелітопольців “Саме тут”

11 липня 2022 - 17:35

Сьогодні керівник ЗОВА Олександр Старух особисто переконався в стабільній роботі хабу. Очільник регіону проконтролював, як функціонує кожна локація, поспілкувався з працівниками гуманітарного центру та представниками Мелітопольського району. 

Відкритий простір допомоги “Саме тут” - це майданчик, де мешканці Мелітополя та Мелітопольського району, які тимчасово залишили свої домівки та евакуювалися до Запоріжжя, можуть отримати інформаційну, психологічну, юридичну та медичну допомоги. Видають тут і продуктові набори. 

Олександр Старух зазначив, що Мелітопольський хаб - це пілотний проект.  У найближчі дні на цого прикладі у Запоріжжі запрацюють подібні центри допомоги для мешканців Бердянського, Василівського, Пологівського районів. Наразі для цього готують та обладнують приміщення. Крім цього, керівник ЗОВА наголосив, що кожна громада має підтримувати пряму комунікацію зі своїми мешканцями, вивчати проблемні питання й координувати роботу. За таким принципом у Запоріжжі вже працюють представники Донецької області та незабаром приєднаються ще і з Херсонської. 

  • Ми створюємо мережу хабів. По-перше, це в’їзний хаб, який приймає людей на Епіцентрі. Зараз займаємося його вдосконаленням. Наступний - це великий обласний Центр допомоги на базі “Козак-палацу”. Але ми побачили, що там дуже великий наплив людей, через це там не можуть швидко надавати необхідні послуги, й це створює певні незручності. Але нарешті, з утворенням кожного районного хабу, буде налагоджена робота “свої зі своїми”. Люди один одного знають, тим самим робота буде ще більш ефективною. Головне - зберегти людей, адже  наші мешканці - це найбільша цінність. Громади мають підтримувати та всебічно допомагати своїм, - зауважив Олександр Старух. 

Після презентації відкритого простору допомоги для мелітопольців “Саме тут” очільник ЗОВА, керівництво Мелітопольського району та голови ТГ обговорили загальну ситуацію в громадах. Торкнулися питань евакуації, освітнього процесу, медицини та майбутнього опалювального сезону. Зокрема, очільнику регіону розповіли про факти колаборації на територіях й злочини з боку російських військових. Окрім цього, голови громад Мелітопольського району повідомили про спроби окупантів “віджати” бізнес та заселити в квартири мешканців свої родини. 

 

   

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров