Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі родині загиблого героя-пожежника вручили орден за мужність III ступеня

9 серпня 2022 - 12:25

У Головному Управлінні ДСНС України в Запорізькій області сьогодні вшанували пам’ять загиблого пожежного рятувальника Євгена Донця. 

У заході взяли участь керівник ЗОВА Олександр Старух, його заступник Геннадій Тімченко, начальниця апарату ОВА Зінаїда Бойко, а також директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Андрій Булавінов. 

18 березня вранці відбувся ракетний обстріл цивільного об'єкту у с. Наталівка Запорізького району. Туди для ліквідації наслідків були направлені пожежно-рятувальнi пiдроздiли, до складу яких входив сержант служби цивiльного захисту Євген Донець. Але як тільки рятувальники почали гасити пожежу, ворог вдруге завдав ракетного удару. В результаті цього обстрілу чоловік загинув.  

Присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання. Олександр Старух висловив співчуття сім’ї героя - дружині Оксані та дочці Єлизаветі, а також товаришам по службі. 

  • Сьогодні ми згадуємо людину, вашого товариша, який віддав своє життя, щоб врятувати інших. Під час воєнного стану, коли росія напала на нашу країну, на жаль, ми щодня втрачаємо наших співгромадян, побратимів, кращих синів й дочок держави. Так сталося й в той день, окупанти почали застосовувати вогонь, щоб нашкодити цивільній інфраструктурі та мирним людям. Стріляли і вдруге, щоб вразити саме працівників-рятувальників. Я висловлюю співчуття пані Оксані, дочці Єлизаветі. Твій батько дійсно був героєм, він рятував людей. А це - найвищий прояв людських якостей та намірів, - відзначив Олександр Старух. 

Указом Президента України Володимира Зеленського за особисту мужність, самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України посмертно нагородили орденом за мужність III ступеня сержанта служби цивільного захисту старшого пожежного рятувальника Євгена Донця. Державну нагороду отримали дружина та донька загиблого. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також