Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух відвідав поранених внаслідок обстрілу гуманітарної колони

2 жовтня 2022 - 14:20

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух разом із директором Департаменту охорони здоров’я ЗОВА Олексієм Кулиничем й заступником голови Віталієм Сиволапом провідали поранених людей внаслідок обстрілу росіянами цивільної гуманітарної колони. Трагедія сталася вранці 30 вересня. Загинуло 30 мирних українців, за життя десятків людей наразі борються лікарі. Серед постраждалих - маленька дівчинка. 

Лікарі зазначили, що поранених доставили до медичних закладів з мінно-вибуховими травмами різного ступеню важкості. Більшість постраждалих вже прооперували, усім була надана кваліфікована допомога. 

  • З 31-ї особи, які поступили внаслідок трагедії, десятеро були з легкими пораненнями, а всі інші - з тяжкими мінно-вибуховими травмами, множинними травмами грудної та черевної порожнини, а також пораненнями верхніх та нижніх кінцівок. Усім пацієнтам в залежності від тяжкості стану швидко було надано відповідну медичну допомогу. 20 людей прооперовано й на сьогодні вони всі знаходяться в стабільному стані, - повідомив головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка.

Зокрема, представники обласної влади провідали маленьку дівчинку Поліну, яка теж постраждала внаслідок ворожої атаки та вручили їй подарунок. 

  • Дівчинка при надходженні до лікарні була у свідомості, до цього вона перебувала в іншому медичному закладі. Її госпіталізували до відділення реанімації, потім після огляду хірурга зробили ревізію поранень й поставили діагноз: мінно-вибухове ураження м’яких тканин гомілок ніг. Загальний стан дитини задовільний, - зазначив головний лікар Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко.

Олександр Старух наголосив, що завдяки кваліфікованому персоналу та сучасним, належно обладнаним лікарням, вдалося швидко врятувати людей з важкими пораненнями.

  • Ми відвідали поранених людей у наших лікарнях та з’ясували, що всім надається повний комплекс допомоги. Наші лікарі дуже швидко зробили те, що від них залежало й тому набагато менше жертв, ніж могло бути. Зокрема, поговорили з керівництвом і лікарями про своєчасно збудоване відділення екстреної медичної допомоги у сучасному форматі. Завдяки цьому, вдалося якнайшвидше врятувати наших співгромадян та надати своєчасну допомогу, - підсумував Олександр Старух. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю