Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародна технічна допомога

Отримання МТД Запорізькою обласною державною адміністрацією 23.11.2022

24 листопада 2022 - 11:15

ПРОЄКТ МТД - USAID «Економічна підтримка Східної України» закупив та передав частину обладнання для Запорізької області.

У Запорізькій області наприкінці 2022 року Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) впроваджено новий проєкт міжнародної технічної допомоги, за яким укладено меморандум про співпрацю.

На підставі листа Секретаріату Кабінету Міністрів України та згідно державної реєстраційної картки проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» від 13 вересня 2022 року до бенефіціарів було включено ще і Запорізьку область.

Враховуючи настання осінньо-зимового періоду, у найкоротші строки компанією DAI Global LLC (виконавець Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України») у 2022 році придбано 13 бензопил, 680 вогнегасників,  170 ємностей для води по 250 л, 850 каністр для води та 170 каністр для пального на загальну суму понад 1,2 мільйонів гривень.

Зазначене майно  доставили на склади обласної адміністрації для подальшої передачі районним військовим адміністраціям з метою відновлення основних послуг для постраждалих громад області, особливо до Пунктів незламності у громадах, які знаходяться найближче до лінії зіткнення бойових дій. Зазначене обладнання необхідне і для облаштування бомбосховищ та прихистків, щоб у разі зникнення електрики люди змогли прийти та на кілька днів отримати місце, де можна переночувати, зігрітися. У цих місцях люди зможуть зігрітися та зарядити телефони у разі відсутності електрики, випити чаю. Бензопили передадуть громадам і використовуватимуть, щоб заготувати дрова для місцевих жителів, а також розбирати завали після обстрілів.

Читайте також

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року