Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформація для ВПО

Поточний стан подолання наслідків агресії російської федерації проти України: представники ЗОВА взяли участь у селекторній нараді, що прошла під головуванням Ірини Верещук

15 лютого 2023 - 14:00

До онлайн-засідання долучився заступник голови Запорізької ОВА Віталій Сиволап, директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова й начальниця Служби у справах дітей Антоніна Матвєєва.

Перше питання, яке обговорили присутні - це впровадження Єдиної інформаційно-аналітичної системи “Діти”, а також пов’язані з цим проблеми. Так, ЄІАС “Діти” є необхідним інструментом в роботі спеціалістів профільних служб. Насамперед вона призначена для зберігання, обліку, пошуку та використання даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, й які опинилися у складних життєвих обставинах. 

Друге питання порядку денного - функціонування Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. З 1 жовтня минулого року Міністерство соціальної політики впровадило її у всіх регіонах України, що дало можливість автоматизувати більшість процесів та дозволило внутрішньо переміщеним особам отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування.

Так, вимушені переселенці у будь-якому регіональному управлінні соціального захисту можуть швидко змінити у довідці ВПО місце проживання, виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки ВПО, з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання. 

Водночас для держави та управлінь соціального захисту населення впровадження ЄІССС це:

- безпечний та коректний обмін інформацією, даними з «Дія» при подачі заяви на допомогу для внутрішньо переміщених осіб;

- швидка верифікація;

- автоматизована взаємодія з банками, які здійснюють виплату допомоги ВПО та інше.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії