Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада розширює співпрацю з міжнародними організаціями

3 квітня 2023 - 12:00

Начальник ЗОВА Юрій Малашко провів зустріч з представниками Фонду “Партнерство за сильну Україну”, на якій обговорили особливості Запорізького регіону, нагальні проблеми та можливості подальшої співпраці.

Організація об’єднує зусилля міжнародних партнерів, які спрямовані на відновлення і відбудову територій після збройної агресії країни-терориста. Основне завдання фонду - координувати зусилля закордонних донорів, щоб оптимізувати роботу місцевих волонтерів та вивести процес надання допомоги новий рівень.

  • Наш фокус - підтримка людей, які залишаються в прифронтових громадах. Спільно з державними органами, ми працюємо над розв’язанням актуальних питань, підтримуємо суспільство, протидіємо пропаганді тощо, - зазначила Юлія Єсмуханова, директор напрямку “Національний спротив” фонду “Партнерство за сильну Україну”.

Як наголосив перший заступник голови ОДА Геннадій Тімченко, в регіоні створено запас генераторів та паливних матеріалів, триває робота над забезпеченням питною водою всіх прифронтових громад. Крім цього, вже зараз визначаються та розраховуються потреби для майбутньої деокупації територій. Наразі співпраця з міжнародними організаціями побудована шляхом резервації необхідного обладнання та матеріалів для майбутніх робіт.

  • Необхідно організувати роботу так, щоб люди прагнули відновлювати свій регіон. Багато людей евакуювалися, а ті, хто залишились на лінії розмежування або тимчасово окупованих територіях страждають від наслідків руйнівної та протиправної діяльності ворога. Для того, щоб відновити комфортні умови мешканців регіону, першою чергою треба відновити роботу комунальних систем та створити достатню кількість робочих місць. Після повернення люди мають бачити різницю між життям у вільній Україні та брудом який принесла росія, - зазначив Юрій Малашко.

Вже зараз обласна влада готується до деокупації територій. Начальник ОВА розповів, що цей процес складається з багатьох компонентів, одним з яких є створення кадрового резерву. Крім цього, одним з першочергових завдань має стати створення запасу в кожній громаді достатньої кількості комунальної техніки для забезпечення цивільних потреб, адже ворог намагається вивести з ладу всі системи життєзабезпечення.

Завдяки зустрічі обласна влада та представники фонду “Партнерство за сильну Україну” домовились про подальшу співпрацю та почали розробку спільних планів на майбутнє.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.