Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області

26 травня 2023 - 13:00

На сьогодні, 26 травня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання на підконтрольній території Запорізької області було відключено 70 населених пунктів, з них 67 - протягом тривалого часу. Без електропостачання 25 893 споживачі.

На Оріхівщині енергетики завершили роботи з ліквідації пошкоджень в електромережах, спричинених черговою рашистською атакою на мирні громади, та заживили 1 951 домівку місцевих мешканців. Також завершені роботи з відновлення енергопостачання частини споживачів Пологівського району, що було порушено раніше через бойові дії, заживлено 980 абонентів. Ще 327 споживачів, знеструмлених через технологічне порушення, заживлено вчора фахівцями Вільнянського міжрайонного РЕМ. На жаль, на сьогоднішній ранок через ворожі обстріли маємо нові пошкодження в електромережах Запорізького та Пологівського районів, знеструмлено загалом ще 1 473 домоволодіння. Там, де це дозволяє безпекова ситуація, аварійно-відновлювальні роботи вже розпочато. Електропостачання 3 населених пунктів Запорізького району оперативно відновлено. По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

За інформацією АТ «Запоріжгаз» на 8-00 26.05.2023 відключено 38 населених пунктів Пологівського та Запорізького районів (14 566 абонентів), з них частково 14 населених пунктів Запорізького району (581 абонент).

У інших населених пунктах аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

По ПрАТ «Мелітопольгаз» та тимчасово окупованим територіям області актуальна інформація щодо стану газопостачання відсутня.

За наявною інформацією на сьогодні на підконтрольних територіях області внаслідок бойових дій та обстрілів без централізованого водопостачання залишаються 11 населених пунктів Василівського та Пологівського районів. Залишаються пошкодженими 71 об’єкт (у т.ч. 1 каналізаційні очисні споруди, 4 водопровідні станції та 5 каналізаційних насосних станцій, 40 артезіанських свердловин, 16 водонапірних башт, 5 допоміжних та адміністративних споруд підприємств водопровідно-каналізаційного господарства), водопровідні та каналізаційні мережі.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

За наявною інформацією на сьогодні внаслідок бойових дій у населених пунктах області повністю зруйновано або частково пошкоджено 6 287 домоволодінь.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств