Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ викрила антиукраїнську агітаторку, яка героїзувала військових рф

22 листопада 2023 - 12:00

Служба безпеки України викрила на антиукраїнській діяльності мешканку Запоріжжя, яка виправдовувала воєнні злочини російських військових та підтримувала окупацію ворогом українських територій.

Зловмисницею виявилась покоївка одного із соціальних закладів міста. З початком російської агресії прихильниця «політики путіна» значно активізувала свою діяльність. На власній сторінці, в одній із заборонених соціальних мереж, вона завзято виправдовувала повномасштабне вторгнення в Україну військ рф та категорично заперечувала військові злочини агресора.

У своїх репостах та публікаціях,  прихильниця загарбницької політики, схвалювала проведення так званої «спецоперації» в Україні, підтримувала російських військових і бойовиків квазідержавних утворень «днр/лнр». Вона також дискредитувала органи влади і  ЗСУ та закликала своїх земляків допомагати військам «визволителів» аби підняти «русский флаг в Киеве».

Публікації супроводжувались особистими коментарями, де вона глорифікувала дії путінського режиму, і висловлювала очікування скорішого приходу в регіон «руського миру».

Під час огляду комп’ютерної техніки пропагандистки правоохоронці виявили матеріали, які містять докази її протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України)  Кримінального кодексу України.

Блокування проросійської агітації здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області