Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: „Я побачив очі дітей з України, Росії та Білорусі, які задоволені своїм перебуванням в бердянському оздоровчому дитячому центрі „Червона гвоздика”

11 червня 2010 - 22:53

Під час робочої поїздки в Бердянськ голова облдержадміністрації Борис Петров ознайомився з умовами проживання, харчування та медичного обслуговування дітей, які відпочивають на узбережжі Азовського моря в дитячому оздоровчому центрі „Червона гвоздика”.

Борис Петров особисто контролює процес організації оздоровлення та відпочинку дітей в області, який розпочався 1 червня. Зараз активно працюють 240 денних пришкільних таборів, 12 профільних та два стаціонарних оздоровчих заклади на базі шкіл-інтернатів обласного підпорядкування. Деякі оздоровчі заклади не встигли відкрити вчасно з різних причин.

Обласна влада в першу чергу вирішила питання оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Серед них є діти, які залишилися без батьківської опіки, діти-інваліди, діти з багатодітних сімей, „чорнобильці”, діти,  чиї батьки загинули на виробництві, а також талановиті та обдаровані школярі.

- На початок червня на оздоровлення дітей цих категорій виділено з обласного бюджету 12,5 мільйона гривень, - зазначив Борис Петров. – А загальна сума витрат з усіх джерел фінансування складе 25 мільйонів гривень. Цих коштів вистачить, щоб оздоровити 83 тисячі дітей – не менше половини всіх школярів області.

У нинішньому році за результатами проведеного тендеру надати послуги з оздоровлення та відпочинку дітей отримали заклади смт Кирилівка „Гвоздика” та „Лелека”, приморський „Прометей”, бердянські „Орлятко” та „Райський куточок”. Вартість одного дня перебування в оздоровчому таборі сьогодні коливається від 120 до 131 гривні.

Особливе досягнення нашого регіону – організація в дитячих оздоровчих закладах загального типу спеціальних змін для дітей, які хворі на цукровий діабет та погано чують. Досвід соціалізації цих дітей в товариство здорових дітей високо оцінив віце-прем’єр-міністр України Дмитро Табачник на Всеукраїнському селекторі з оздоровлення.

Приділяє увагу обласна влада й підготовці кадрів для роботи в оздоровчих таборах – за рахунок обласного бюджету 250 чоловік пройшли навчальний курс „Школа вожатівської майстерності” та отримали спеціальні посвідчення про закінчення курсу.

Також за рахунок коштів обласного бюджету вперше для представників молоді всіх категорій в Бердянську реалізується проект „Літній молодіжний табір”. Протягом літа буде організовано 12 тематичних семиденок, які спрямовані на формування у молоді прагнення до здорового способу життя та  виховання любові до рідного краю.

Під час прес-конференції в адмінприміщені Бердянської міськради місцеві журналісти зазначили, що Борис Петров значну увагу приділяє організації дитячого оздоровлення, в тому числі і в Бердянську. На запитання бердянського журналіста про те, як організовано дитячий відпочинок у Бердянську голова облдержадміністрації відповів:

- Є державна програма з оздоровлення дітей і з обласного бюджету виділено 12,5 мільйона гривень, які направлені на оздоровлення дітей, що мають чималі проблеми в житті, – підкреслив Борис Петров.

За словами очільника області, з понад 70 оздоровчих дитячих закладів області тільки близько половини з них тільки почали працювати вчасно, тому що це приватні заклади і вони знайшли причину – це не реалізація путівок. У зв’язку з цим по Бердянську та області Борис Петров доручив розібратися з цими закладами, незалежно від форми власності.

- Є й інший підхід, який ми сьогодні побачили в „Червоній гвоздиці”. За останній місяць я більшого задоволення в житті не отримував, як після відвідання цього оздоровчого табору. Я побачив очі дітей з України, Росії та Білорусі, які задоволені своїм перебуванням в бердянському оздоровчому дитячому табору „Червона гвоздика”. Для мене це, чесно кажучи, було несподіваністю. За минулий рік тут отримали 400 тисяч гривень прибутку, які направили на утримання цього закладу,  – зазначив керівник регіону.- Я побачив, як тут годують дітей та умови їхнього перебування. Тут я побачив людей, які займаються своєю справою. Тому я з задоволенням допомагатиму цьому табору. Обов’язково ми добудуємо тут басейн. Їхній досвід необхідно розповсюджувати.

Директор комунального підприємства ДОЦ ”Червона гвоздика” Тетяна Михайленко повідомила, що цьому табору вже 39 років. Його територія – 17 гектарів. В кожну з чотирьох змін приймають більше 700 дітей, а за літо тут оздоровлюють понад три тисячі. Понад 50 відсотків – діти з України, 100 – з Білорусії, інші – з Росії.

- Голова облдержадміністрації приїжджає до нас вперше, - зазначила Тетяна Михайленко. – Така увага до нашого табору – це дуже добре. Ми запропонуємо керівнику регіону оздоровлювати дітей з нашої області більш ефективно.

Борис Петров заявив журналістам на прес-конференції, що обласна влада розбереться з негативними фактами оздоровлення дітей в області та замінить тих керівників, які не спроможні ефективно вирішувати існуючі проблеми.

- Я не запинюсь ні перед чим та використаю всі можливості законодавства, щоб організувати нормальний дитячий відпочинок в області,  - підкреслив голова облдержадміністрації Борис Петров.

 

Євген Дроздовський, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області