Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гребля Дніпрогесу – об’єкт підвищеної небезпеки

22 червня 2010 - 10:45

Гребля Дніпрогесу

Як відомо, 19 червня о 20.05 на пункт зв’язку служби порятунку «101» надійшло повідомлення від черговового УМВС м. Запоріжжя про те, що замінована гребля Дніпрогесу.

За повідомленням прес-служби ГУ МНС України в Запорізькій області, на місце події прибула мобільна оперативна група на чолі з начальником Головного управління Олексієм Лепським, а також  підрозділи МНС, представники спецпідрозділу «Кобра», прокуратури, служби безпеки, вибухотехнічна лабораторія, швидка допомога  та комунальні служби міста. Враховуючи той факт, що гребля Дніпрогесу – об’єкт підвищеної небезпеки, на місце обстеження прибуло 30 рятувальників та 7 одиниць спецтехніки, в тому числі машина розмінування.

Для запобігання  і ліквідації можливих наслідків у бойову готовність було приведено 149 чоловік особового складу та 27 одиниць техніки Василівського, Кам’янсько-Дніпровського райвідділів МНС та міста Енергодар.

Протягом 2,5 години тривали пошуки вибухонебезпечного предмета. Греблю перекрили з обох сторін. Рух транспорту з одного берега Дніпра на інший зупинили. Відповідно  пасажири не змогли дістатися домівок та вимушено перебували в заторі.

Лише о 22.30 було завершено роботи  співробітниками вибухотехнічного відділу УМВС та кінологами,  вибухового пристрою на території греблі Дніпрогесу не знайдено.

 

За матеріалами ГУ МНС України в Запорізькій області

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області