Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обов’язок влади – забезпечити гідні умови для повноцінної самореалізації молоді

27 червня 2010 - 13:07

Заступник голови обдержадміністрації Микола Ярмощук на урочистих заходах з нагоди святкування Дня молоді, що стартували на березі Дніпра, неподалік  Набережної магістралі у Запоріжжі, від імені очільника регіону Бориса Петрова щиро привітав юнь Запорізького краю.

Він відмітив, що забезпечення гідних умов для повноцінного розвитку  і самореалізації молоді – це першочерговий обов’язок влади. Тож в області ведеться системна конструктивна робота у цій сфері. Зокрема, реалізуються  молодіжні програми та надаються соціальні послуги для молоді такі, як: забезпечення необхідних стартових можливостей для соціального становлення молоді, поглиблення її інноваційної діяльності ; підвищення заінтересованості молоді в здобутті освіти, створення умов для отримання молоддю якісної освіти, зокрема збільшення кредитування на її здобуття;  розв'язання проблем зайнятості молоді, збільшення кількості робочих місць для неї, забезпечення бажаючих тимчасовою роботою у вільний від навчання час із м залучення учнів, студентів та безробітної молоді; здійснення заходів щодо задоволення потреб молоді у житлі; створення умов для поліпшення здоров'я молоді, усунення перепон, що заважають доступу до медичного обслуговування; активізація молодіжного руху, надання йому більшої масовості та авторитетності, створення моделі взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування і громадськості у сфері молодіжної політики.

Микола Ярмощук пострілом із козацької гармати дав старт святковим заходам тривалість у кілька днів.

Для їх учасників творчі колективи і солісти Запоріжжя підготували чудову концертну програму. Просто на  березі Дніпра  розгорнулися різноманітні спортивні змагання, участь у яких брали всі бажаючі. Тут же фахівці давали відкриті майстер-класи зі східних та сучасних танців. Юні інтелектуали із захопленням взялися за виконання завдань квесту « Тайна  острова скарбів». Молодь веселилася досхочу у гумористичній естафеті «Водолаз», за завданням якої треба було  бігти на швидкість, попередньо вдягнувши… атрибути водолазів – ласти і  маску.

Свято завершилося наступного дня на площі Фестивальній, де підбили підсумки конкурсів і змагань, що тривали практично дві доби. Переможці отримали відзнаки і нагороди від управління у справах сім’ї молоді і спорту Запорізької ОДА та Запорізького міськвиконкому.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області