Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ремонт злітно-посадочної смуги аеропорту «Запоріжжя» необхідно близько 150 мільйонів гривень

7 грудня 2010 - 14:25

Запорізька обласна влада продовжує вести активну роботу із Кабінетом міністрів України у питаннях розвитку регіону та перспектив реалізації масштабних проектів у наступному році. Серед ключових питань – передача ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» у комунальну власність та необхідність державної підтримки у частині фінансування реконструкції злітно-посадкової смуги, що перебуває в аварійному стані. Про це сьогодні журналістам повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров під час традиційної прес-конференції.

Ремонт і реконструкція злітно-посадочної смуги забезпечить безпеку зльоту-посадки повітряних суден в аеропорті, розвиток авіасполучення, збільшення обсягів пасажирських і вантажних відправлень. Необхідна сума фінансування на 2011 рік - 146,9 млн. грн. Тож обласна влада клопоче про необхідність передбачити кошти у проекті Держбюджету України на 2011 рік.

- Ми відпрацьовуємо це питання із Кабміном, адже кому б не належав аеропорт, злітно-посадкова смуга перебуває у власності держави, - коментує Борис Петров. - Щоб залучати інвесторів до реалізації проектів, пов’язаних із реконструкцією аеропорту, необхідно надати їм гарантії, що держава візьме на себе фінансування цієї частини проекту. До речі сам проект коштує близько мільярда гривень. Ми зараз активно шукаємо реальних інвесторів, ведемо переговори з тими, хто готовий вкласти кошти у реконструкцію аеропорту. Це копітка праця і досить тривалий процес, тож може затягнутись і на кілька місяців.

Запорізький аеропорт, один з трьох, які знаходяться у державній власності. Наразі підприємство через втрату обсягів вантажо- та пасажировідправлень перебуває у скрутному фінансовому становищі, проте має хороший потенціал до нарощення завантаженості, оскільки розташований територіально у промислово-розвиненому регіоні. Державні інвестиції дозволять залучити в подальшому приватних інвесторів для розвитку інфраструктури аеропорту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць