Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Темпи погашення боргів по зарплаті уповільнюють підприємства-банкрути

28 січня 2011 - 09:03

Чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова провів його заступник Станіслав Лимарчук.

- Критерій роботи комісії – зниження боргів із заробітної плати на підприємствах регіону. Особливо результативні показники спостерігаються на економічно активних підприємствах, які протягом 2010 року скоротили загальну суму боргу на 62%, - зазначив заступник голови-керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук.

Разом з тим, посадовець відзначив, що виконання завдання Прем’єр-міністра України Миколи Азарова – у першому кварталі поточного року ліквідувати всі борги – суттєво ускладнить ситуація із виплатами заборгованості на підприємствах-банкрутах.

Із загальної суми боргу всіх підприємств регіону – 52,3 млн. грн. (станом на 01.01.2011) – 34,8 млн. грн.. припадає на підприємства-банкрути.

Крім того, остаточно не закриті питання 32-х підприємств державної форми власності, які потребують вирішення на рівні центральних органів влади. Приміром, ДП «Радіоприлад», ДП «Запоріжцивілпроект», ДП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя».

Представники економічно активних підприємств, які звітували на нараді, обіцяли погасити борги вже до середини березня. Зокрема, це стосується НВП «Дніпроенергосталь», ВАТ «Перетворювач», ВАТ «Запорізька кондитерська фабрика», ТОВ «Завод будівельних теплоізоляційних матеріалів» та ТОВ «Екотехінженерінг».

До всіх запрошених на нараду представників підприємств звернувся начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов з проханням затвердити чіткі графіки погашення заборгованості строком до кінця березня та невідступно дотримуватись їх виконання.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області