Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбулось засідання колегії Запорізької облдержадміністрації

22 липня 2004 - 14:10

Головна проблема, яка була проаналізована на колегії облдержадміністрації, це розгляд стану справ погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах і в організаціях області. З доповіддю про виконанню Указу Президента України „Про невідкладні заходи щодо завершення погашення заборгованості із заробітної плати” від 25 травня 2004 року № 576/2004,  виступив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Світлицький.

Доповідач відзначив, що заборгованість протягом першого півріччя поточного року зросла на 15,2 % і за станом на 1 липня 2004 року склала 41,5 млн. грн. Збільшилася з 295 до 374 (на 26,8 %) кількість суб’єктів господарювання, які своєчасно не виплачують заробітну плату. Протягом червня не вдалося суттєво вплинути на ситуацію, що склалася в області, заборгованість скорочено лише на 0,8% (332,5 тис. грн.).

А.Світлицький наголосив, що структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними органами центральних органів виконавчої влади, органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування незадовільно організовуються та здійснюються заходи щодо погашення заборгованості з заробітної плати працівникам області.

Під час активного обговорення шляхів вирішення цієї економічної і водночас політичної проблеми голова облдержадміністрації Володимир Березовський назвав таку ситуацію ганебним явищем. І хоча на фоні України наша область має лише 2% загальної заборгованості, але ж 32 тисячі працівників області чекають розрахунку. У середньому це складає 860 грн. на одного працівника.

Керівник області повідомив, що облдержадміністрація практикує направлення листів до відповідних міністерств з клопотанням про розрив контрактів з керівниками підприємств-боржників, а також матеріалів до прокуратури для порушення кримінальних справ. І така система буде продовжена.

На жаль, далеко не всі керівники міст та районів області достатньо координують дії виконавчої влади, контролюючих та правоохоронних органів, громадських організацій на місцях для вирішення життєво важливої проблеми. В черговий раз В.Березовський звернувся до профспілкових діячів наступально і послідовно виконувати свою основну місію – захищати інтереси трудівників. Водночас висловив упевненість, що невдовзі є змога повністю розрахуватися з боргами на селі. Добрий цьогорічний врожай – надійна тому гарантія.

На колегії були обговорені підсумки соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2004 року та хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 12.05.2004 № 199 „Про заходи щодо реалізації завдань, визначених постановою Кабінету міністрів від 11.03.2004 № 315”. З доповіддю з цього питання виступив перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак. Головними результатами діяльності облдержадміністрації, було відзначено, стали тенденції, які визначили нову якість соціально-економічної ситуації в регіоні, а саме: посилення соціальної спрямованості результатів економічного зростання, збільшення інвестицій в основний капітал, підвищення реальних доходів громадян, пріоритетний розвиток культурно-духовної сфери.

Протягом січня-червня 2004 року обсяг продукції промислового виробництва збільшився на 20,4 %, машинобудування – на 64 %, металургії та оброблення металу – на 12,2, легкої – на 39,2, харчової промисловості – на 18,6 %.

Серед завдань, які необхідно терміново вирішувати ближчим часом, голова облдержадміністрації В.Березовський окрім ліквідації боргів по зарплаті назвав забезпечення вчасного збирання врожаю. “На сьогодні вже намолочено 515 тис. тонн зерна і є реальна можливість цього року зібрати до 2 млн. тонн”. А також – підготовку до зими, активізацію водопостачання та газифікацію населених пунктів, повну ліквідацію наслідків НП у Мелітопольському і Михайлівському районах.

Про додаткові заходи щодо посилення безпеки руху на колегії доповів начальник головного управління промисловості, енергетики, транспорту та зв’язку облдержадміністрації Володимир Черленюх.

З усіх обговорених питань колегія прийняла відповідні рішення.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?