Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

У лекційній залі Національного заповідника “Хортиця” відбулась презентація пісні й кліпу “Хортиця”, а також нових дисків та пісенника відомого запорізького композитора – пісняра, заслуженого працівника культури України Анатолія Сердюка

14 вересня 2011 - 14:13

14 вересня 2011 р. у лекційній залі Національного заповідника “Хортиця” відбулась презентація пісні й кліпу “Хортиця”, а також нових дисків та пісенника відомого запорізького композитора – пісняра, заслуженого працівника культури України Анатолія Сердюка.

Пісня «Хортиця» була написана 2009 року спеціально для диска «Краю мій рідний». Автор слів – запорізька поетеса Віра Коваль, з якою композитор співпрацює з 1996 року. В їх спільному доробку вже понад сорок пісень. Аранжацію зробив давній колега пісняра композитор і аранжувальник Олександр Михайленко. Це ювілейна, сота спільна робота. Бек-вокал (підспівки) виконала Ірина Алексанова, колишня вокалістка гурту «Анатоль», в якому вона разом із А.Сердюком виступала протягом 5 років. Запис, зведення диску, майстерінг, зробив відомий запорізький музикант і звукорежисер Володимир Веременко. Фотографії для створення кліпу люб’язно надали запорізький мандрівник-етнограф Володимир Супруненко, відомий фотохудожник Борис Дворний, фотографи-аматори Володимир Богак, Юрій Кондратенко та інші. Спеціальні фотосесії на Хортиці робив і сам Анатолій. Монтував кліп і оформлював диск з краєвидами Запорізького краю Геннадій Лещенко. Продюсував, тобто, організовував весь процес Анатолій Сердюк.

Всім учасникам творчого проекту вдалося створити ліричний, але разом із тим і патріотичний образ легендарного острова

З нагоди презентації пісні, дисків і пісенника, а також у зв’язку з ювілеєм Анатолія Сердюка привітали перший заступник голови обласної ради О.О. Клепаков, який нагородив ювіляра орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеню, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації, заслужений працівник культури України І.Е. Конарева, яка вручила Почесну Грамоту управління культури і туризму облдержадміністрації за значний особистий внесок у розвиток культури Запорізького краю, популяризацію української музичної культури, активну концертну діяльність.

Співака привітали представники національних творчих спілок України, громадських організацій, прихильники його творчості.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів