Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робочу нараду з питань розвитку острова Хортиці провів голова облдержадміністрації Юрій Артеменко

16 травня 2005 - 16:43

Це вже друга подібна зустріч в стінах обласної виконавчої влади з нагальних питань острова, в якій беруть участь всі зацікавлені сторони від керівництва заповідника до представників правоохоронних органів.

За час, який минув від першого засідання, вдалося деякою мірою вирішити питання охорони острова за рахунок козачих підрозділів. Директор національного заповідника Костянтин Сушко просить сприяти створенню відділу охорони в штатному розкладі його відомства, а ще допомоги органів ДАІ і встановленні заборонних знаків на території острова для приватних автомашин. Забезпечити всілякою екіпіровкою охоронців пообіцяв новостворений благодійний фонд «Хортиця».

Щодо функціонування міського транспорту на острові в районі музею історії Запорозького козацтва (минулого засідання питання теж порушувалось керівництвом заповідника), то, як сказав Юрій Артеменко, він його вирішив з автотранспортним підприємством особисто. Нині через острів Хортиця з інтервалом в пів години  курсує автобус 50-го маршруту «Вул. Кремлівська – Південний житловий масив». 

На острові давно відома запоріжцям «Тарасова стежина». Незабаром вздовж неї з’являться написи на каменях з відомих віршів Кобзаря про Хортицю. Виготовлення їх вже йде на Янцевському кар’єрі.

А ще мова на нараді  йшла про створення на острові ще одного музею – судноплавства. Про відселення цього року тих, хто мешкає на острові, мова йти не може за браком коштів у держбюджеті.  Це перспектива недалекого майбутнього.

Губернатор запропонував проводити суботники на Хортиці постійно, а не лише на початку весни. Нині, за його словами, навести порядок треба в плавневій зоні. Минулими вихідними він особисто там побував і побачив скільки бруду, що вистачить не на один суботник.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою