Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інформація про заходи національно-культурних товариств області за сприяння відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації

24 травня 2005 - 15:28

В рамках відзначення Дня слов’янської писемності і культури 24 травня було проведено заходи за сприяння відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації.

За участю начальника відділу Н.Деркач у м.Бердянську пройшла Міжнародна наукова студентська конференція “Роль болгарської освіти у культурному розвитку слов’янської писемності”. На адресу учасників конференції надійшли вітання від Міністерства освіти Республіки Болгарія, консула Республіки Болгарія в Україні, Запорізької облдержадміністрації.

В обговоренні актуальних проблем сучасної слов’янської філології, сучасних слов’янських зв’язків у літературі  та національних слов’янських культур взяли участь науковці та студенти міст Софія, Стара Загора, Пловдів (Болгарія),  Одеси, вищих навчальних закладів Запорізької та Миколаївської областей а також керівники  болгарських національно-культурних громад. Зокрема, активну участь у роботі конференції взяв  голова Запорізького обласного товариства болгарської культури, Почесний консул Республіки Болгарія в Україні В.Мітков.

В ході роботи конференції було вироблено рекомендації щодо підвищення ефективності  викладання болгарської мови та літератури  для потреб болгарського населення в Україні.

Цього ж дня у обласній бібліотеці ім.Горького відбулося свято з нагоди Дня слов’янської писемності і культури  за участю творчих колективів національно-культурних товариств м.Запоріжжя та Запорізького Центру “Народний дім”.

Окрім яскравої концертної програми учасникам свята була представлена добірка  давньослов’янської літератури із фондів бібліотеки.

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров