Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На День незалежності України запоріжців запрошують #ЗаспіватиГімнРазом

22 серпня 2019 - 11:35

На майдані Героїв – головній площі обласного центру − відбулася репетиція урочистого заходу напередодні святкування 28-ї річниці  незалежності України.

Нагадаємо, урочиста частина свята відбудеться 24 серпня, в суботу, о 09.30.  На площі перед будівлею Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької обласної ради відбудеться захід під гаслом #ЗаспіваємоГімнРазом.

Як повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, святкування одного з головних державних свят України – Дня незалежності −  вже розпочалося.

Запорізька обласна філармонія у столиці виступила з кавер-шоу «Фольк & Rock», а вчора гурт «Хорея козацька» презентував у Запоріжжі  «Пісні Української революції». Також до відзначання 28-ї річниці нашої незалежності та з нагоди Дня прапора завтра на Хортиці піднімуть український стяг. У суботу, тут, на головній площі міста – майдані Героїв відбудеться символічна акція під гаслом #ЗаспіваємоГімнРазом. Ми запрошуємо всіх охочих приєднатися, зазначив він.

#ЗаспіваємоГімнРазом – це родзинка цьогорічного свята. Вперше на цій площі повний український гімн співатимуть три колективи:  академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», мішана хорова капела «ДаринаЛада» Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького та вокальний гурт «Березіль»  Запорізького січового колегіуму. Жестовий супровід заходу забезпечують педагоги Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Джерело». Крім цього, українські вірші зачитають вихованці Січового колегіуму, міського палацу дитячої та юнацької творчості та палацу творчості у Дніпровському районі.

Нагадаємо, ввечері у Центральному парку «Дубовий гай» відбудуться основні святкові та розважальні заходи. Подробиці за посиланням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність