Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Визначено одержувача бюджетних коштів для здійснення заходів Програми підтримки розвитку культур національних меншин

5 червня 2020 - 12:45

Сьогодні під головуванням директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко відбулося друге засідання конкурсної комісії з визначення одержувача бюджетних коштів для здійснення заходів Програми підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області на 2018-2022 роки.

Очільник Департаменту наголосив на важливості проведення потужних консолідуючих заходів, що об’єднують представників всіх національних меншин, які мешкають, на території Запорізької області. Серед них особливе значення  має фестиваль мистецтв національних культур «Ми – українські», який вже традиційно проходить у Приморську. Родзинкою 2020 року також стане ІХ Собор болгар України, який вперше відбудеться у Запорізькому регіоні. 

27.04.2020 відбулося перше засідання конкурсної комісії (у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2 та з метою неухильного виконання вимог Постанови КМУ від 11 березня 2020 року № 211), відбулося в онлайн форматі. На першому засіданні було визначено строки проведення у 2020 році конкурсу з визначення одержувача бюджетних коштів – 14 календарних днів, починаючи з наступного дня після оприлюднення оголошення.

Оголошення про конкурс було розміщено на сайті облдержадміністрації та оприлюднено в газеті «Запорізька правда» (зараз – «Правда ЗП») від 07.05.2020 № 17.

Комісія, проаналізувавши документи учасників конкурсу, прийняла рішення: переможцем конкурсу – одержувачем бюджетних коштів на реалізацію Програми підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області у 2020 році визнати громадську спілку «Асоціація національних меншин Запорізької області»


Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий