Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Директор Запорізької міської лікарні № 7 прокоментувала ситуацію із звільненням лікарів та виплату надбавок

18 листопада 2020 - 18:25

Сьогодні, 18 листопада, заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва перевірила Запорізьку міську лікарню №7, яку перепрофільовано в ковідний госпіталь, у зв’язку з поширенням у мережі фейкової інформації про відсутність вільних ліжок та кисню.

Під ковідний госпіталь перепрофільовано всі стаціонарні відділення – 130 ліжок. В поліклініці закладу ведуть прийом пацієнтів тільки вузькі спеціалісти. Що важливо, прийом організований так, що хворі з ковідом з іншими пацієнтами не зустрічаються.

Щодня із підтвердженим діагнозом COVID-19 до лікарні госпіталізується 8-10 пацієнтів. За повідомленням керівництва лікарні, коли були розгорнуті додаткові ліжка в інших міських лікарнях, навантаження на медзаклад зменшилося і з’явилися вільні місця. 

Нині у лікарні із 130 ліжок 50% забезпечені киснем – 45 ліжок за рахунок централізованої кисневої мережі і 15 ліжок з кисневими концентраторами. Усі хворі, що потребують кисневої підтримки, мають можливість її отримати. Лікарня обладнана 4 кріоциліндрами, що поповнюються медичним киснем щоденно. Крім того, за рахунок місцевого бюджету лікарня отримала додатково 150 тис. грн для закупівлі ще одного кріоциліндра. За рахунок державної субвенції медичний  заклад отримав 500 тис. грн. За ці кошти вже тривають роботи із розширення кисневої мережі та створення додаткових 25 стаціонарних кисневих точок, а також реконструкція кисневої рампи. Також до кінця місяця лікарня отримає 60 нових кисневих концентраторів за рахунок міського бюджету. Спільними зусиллями облдержадміністрації та міської влади киснем будуть забезпечені усі 130 ліжок, крім цього,  лікарня буде мати резерв.

Директорка міської лікарні № 7 Ірина Смирнова підкреслила, що у закладі є всі потрібні медичні препарати відповідно до протоколу лікування хворого на COVID-19. Ліки пацієнти самостійно не купують. За потреби родичі пацієнтів приносять в лікарню памперси та  інші засоби для догляду за хворими.

Крім того, Ірина Смирнова зазначила, що з початку пандемії, коли в суспільстві панував страх, із лікарні звільнилося близько 40 співробітників, із них - двоє лікарів. Але згодом, коли паніка зменшилася, штат лікарні знову укомплектований і потреб у персоналі немає. Також, ті лікарі, що працюють із хворими на ковід, отримують доплати у повному обсязі. В загальній сумі за місяць роботи лікарі, яким передбачена доплата у 300%, отримують від 30 до 40 тис. грн заробітної плати. Усі виплати проходять регулярно, вчасно та у повному обсязі. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика