Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 90% пасажирів внутрішньобласних перевезень обізнані про обов´язкову наявність «вакцинальних» сертифікатів

1 листопада 2021 - 14:54

Сьогодні під час проведення наради з керівниками структурних підрозділів   увага голови ОДА Олександра Старуха була прикута до виконання рішень позачергового засідання регіональної комісії ТЕБ та НС №23 від 26.10.2021, згідно з яким з 28 жовтня перевезення пасажирів на внутрішньо обласних рейсах можуть здійснюватися лише за наявності у пасажира сертифікату на COVID-19 або негативного результату тестування або документів про одужання.

Так, за інформацією в.о. директора Управління транспорту та зв´язку Романа Пісарева за результами спільної з іншими контролюючими органами рейдової перевірки та за участі журналістів  29 жовтня було перевірено центральний автовокзал. Було встановлено, що понад 90% пасажирів обізнані з вимогами обов´язкової наявності «вакцинальних» сертифікатів. Траплялися незадоволені пасажири, але з ними проводилися роз´яснювальні бесіди.  Всі пасажири, що перебували у салонах автобусів, були з сертифікатами та в захисних масках. Лише на одного пасажира міжобласного рейсу поліція в цей день склала протокол за відсутність сертифікату, а це штраф від 17 до 34 тис грн. 

Всього, за інформацією Управління патрульної поліції, в області з 25 по 29 жовтня було складено 6 протоколів за ч.1 ст. 44³КУпАП (перевезення пасажирів в кількості, що перевищує кількість місць для сидіння); винесено 34 постанови за ч.2 ст. 44³КУпАП (перебування у громадському транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту)  та 7 протоколів на пасажирів за проїзд у міжобласних ( 5 осіб) та внутрішньобласних (2 особи) без сертифікатів про вакцинацію та інших підтверджуючих документів (штраф від 17 до 34 тис грн).

Характеризуючи вплив обмежувальних заходів на економічний стан підприємств галузі, Роман Пісарев зазначив, що наповнюваність автобусів в середньому складає 30-50%. Трапляються випадки відміни рейсів з причин відсутності пасажирів взагалі. Перевізники налаштовані ставити питання перед владою про збільшення тарифів.

Серед інших аспектів дотримання обмежувальних заходів на транспорті голову ОДА особливо цікавило питання рівня вакцинації серед водіїв. Адже, як відомо, саме у громадському транспорті ризик поширення інфекції збільшується у 7 разів. За інформацією управління  транспорту та зв´язку в області функціонує 200 міжміських, 198 приміських та 159 міських маршрутів, на яких щодня виїжджає приблизно 2000 автобусів. Працівники транспортної галузі області вакциновані на 56%. 

Голова ОДА висловив невдоволення темпами вакцинації водіїв, та додав:

  • Обов´язково треба включити в конкурсні умови на отримання дозволу роботи на внутрішньо обласних маршрутах дотримання карантинних обмежень перевізником під час пандемії, - сказав  Олександр Старух.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області