Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

Опитування: Яку нову інформацію ви хотіли б побачити у «Довіднику безбар’єрності»

29 листопада 2021 - 15:10

«Довідник безбар’єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олени Зеленської, який вона презентувала у вересні цього року, розширюється.

Наразі створюється новий розділ, який розкаже про культуру взаємодії з різними людьми, також розробники пропонують читачам поділитися, яку ще інформацію вони хотіли б побачити у Довіднику.

Серед запропонованих варіантів – як пояснити дитині, що таке інвалідність? Що таке сенсорне перевантаження та як відрізнити його від інших станів людини. Як говорити з батьками дітей з інвалідністю: що коректно, а що – неприпустимо.

Всього розробники пропонують дев’ять варіантів тем, якими може бути доповнено Довідник, до того ж у читачів є можливість запропонувати свій. Щоб пройти опитування, переходьте за посиланням https://forms.gle/GRhFMsFY32PTwSAX9.

Нагадаємо, наразі «Довідник безбар’єрності» складається з чотирьох розділів, серед яких – «Складові безбар’єрності», «Правила мови», «Словник» та «Безбар’єрний календар» https://bf.in.ua/. Реагуючи на запит читачів, розробники працюють над розділом про культуру взаємодії з різними людьми.

Станом на сьогодні отримано понад 70 відгуків, коментарів, як покращити, що змінити, додати. За півтора місяця з моменту запуску Довідника його відвідали понад 43 тисяч користувачів.

Як повідомлялося раніше, Довідник є проєктом із відкритим кодом, тому він постійно доповнюватиметься та удосконалюватиметься.

«Довідник безбар’єрності» – ініціатива і флагманський проєкт першої леді Олени Зеленської. Він створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Аналітичну та технічну підтримку проєкту надавала громадська організація «Безбар'єрність». Упорядниця Довідника – Тетяна Касьян, ілюстраторка – Ольга Дегтярьова. Партнерами проєкту виступили ДТЕК, Danone, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Inka, 1+1 media, Доступно.UA, Happy Today.

 

За матеріалами Офісу Президента

 

Читайте також

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області